Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zemědělské Bentley: SUV Bentayga dostane naftový motor s elektrickým dmychadlem

Ondřej Chamilla
Diskuze (52)
Bentley opět bourá mantinely, po prvním SUV přijde i první sériový diesel. Bentayga dostane naftový osmiválec s elektrickým dmychadlem, který se představí nejdříve v Audi SQ7.

Máte rádi tradice, jste automobiloví puristé? V tom případě dál raději nečtěte, první SUV od Bentley, což je samo o sobě pro mnohé troufalost, totiž brzy dostane naftový motor, navíc od Audi a s elektrickým dmychadlem. Čtyřlitrový přeplňovaný osmiválcový diesel se usadí pod kapotou Bentley Bentayga. Tuto informaci potvrdil jeden z vedoucích inženýrů značky z Crewe.

Pokud tedy milujete naftové mastodonty, očekávejte pravděpodobně větší výkon, než má mít dárcovské Audi SQ7, které posílá na všechna kola 320 kW (435 koní). Točivý moment by se mohl pohybovat okolo 1000 N.m. Elektrické turbodmychadlo pak má zajistit okamžitý zátah bez prodlev, stejně jako úsporný provoz.

Není zatím jasné, kdy se naftová jednotka dostane pod kapotu vozu, ani zda se diesel podívá i do USA. Pokud byste však Bentaygu chtěli a šestilitrový dvanáctiválec se 447 kW a 900 N.m vám přijde trochu nenažraný, můžete si počkat na již potvrzenou plug-in hybridní variantu, která přijde v roce 2017.

Ondřej Chamilla
Diskuze (52)
Avatar - white label
23. 10. 2015 23:40
Re: Trh si žádá své
Souhlas.
Avatar - white label
23. 10. 2015 23:38
Re: Svět je plný negramotných
Dovolím, Lloyde... ;-)
23. 10. 2015 22:18
Re: Trh si žádá své
Jenže na podobná auta nemají jen rozmařilí majitelé proudových letadel. Že je někdo ochoten dát pět milionů za auto, ještě neznamená, že bude ochoten platit další milion ročně na jeho provoz. Byť by si to mohl dovolit.

Je určitá skupina lidí, která prostě musí mít proudové letadlo, jinak to nejde. Je to ta stejná skupina, která prostě musí mít V12/ W12, protože koupě V8 by byla znakem nedostatečného úspěchu. Koho zajímá, že je třeba dané auto s V8 lepší, ne jen levnější. Ale všichni nejsou takoví. Pár majitelů znám a jedno jim to není. Jen je lepší o tom moc nepřemýšlet, protože jsou to šílené cifry. Mně to také není jedno. Ale uznávám, nejsem v pozici, kdy bych mohl dát bez mrknutí oka dvě miliardy za letadlo. Možná bych pak měl jinou perspektivu. Možná by mě pak netrápilo, jestli mě hodina stojí 2 tisíce € nebo 15 tisíc €.

Jinak to pořekadlo mi nikdy nedávalo smysl. Nikomu nic nebrání si na cokoli napálit jakkoli nesmyslnou částku. Je rozumné vědět, co za to chce, nehledě na to, kolik mám peněz. Nikdo nemá neomezené zdroje. Zajímavý sentiment, ale v praxi nesmysl. (Ano, kolikrát ceny vůbec nesleduji a už to vedlo k zajímavým překvapením - třeba přeplacení o více než stonásobek.)
22. 10. 2015 17:20
Re: Svět je plný negramotných
-- Prostě ti "nepříliš bohatí" vždycky dobře a přesně ví, co a jak by měli správně dělat ti "příliš bohatí". --

tak tohle jsi rekl skvele, kdyz dovolis, zkopiruju si to a zapamatuju, protoze tahle veta se mi urcite bude jeste hodit

;-)
21. 10. 2015 22:21
Re: Svět je plný negramotných
Krom toho Bentley mu stojí v garáži tři podobně drahá auta v celkové PC přes 20M. Ale asi je chudej, když to říkáš.