Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženevské video: Brabus S V12 S Biturbo

Libor Zezulka
Diskuze (13)
Na stánku Brabusu jsme se s kamerou zastavili u upravené vlajkové lodi Mercedesu S V12 S Biturbo. Ten se řadí mezi nejrychlejší sedany na světě.

Když se Brabus pustí do tuningu, jde v první řadě o techniku, aerodynamiku a účel a teprve v druhé řadě design. Ono to ve sférách, kam se přepracované automobily Brabusu vydávají, ani jinak nejde. My jsme se s kamerou zastavili u upravené vlajkové lodi Mercedesu S V12 S Biturbo, jenž vzešel z produkční verze S600. Nová kliková hřídel umožňuje kovaným pístům většího průměru delší zdvih, takže původní objem 5,5 litru vzrostl na 6,3 l. S maximálním výkonem 537 kW při 5100 ot./min se Brabus S V12 S Biturbo řadí mezi nejvýkonnějšími sedany na světě. Neobyčejné parametry motoru se odrážejí na ukazatelích standardních disciplín: zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 4 sekundy, z 0 na 200 km/h jen 11,9 sekund a elektronicky omezená nejvyšší rychlost činí 340 km/h. Více informací na vás čeká v ženevské příloze.

Poznámka: Videa jsou k dispozici ve formátu DivX a WMV.

Ke spuštění DivX videí je nutné mít v MediaPlayeru nainstalován plug-in DivX, který si můžete stáhnout zde. Tento formát lze s příslušným kodekem přehrát na všech operačních systémech.

Ke spuštění WMV videí není nutné na platformě Windows nic instalovat - MediaPlayer sám video přehraje. Tento formát videa však není použitelný v jiném přehrávači a na jiných operačních systémech.

Další zajímavá videa najdete ZDE.

Libor Zezulka
Diskuze (13)