Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor Family Tractor Show 2013 míří na Slovensko a do České republiky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nový traktor Zetor Major, prodloužený model Forterra HSX nebo pestrý doprovodný program včetně zkušebních jízd budou patřit k hlavním lákadlům třetího ročníku Zetor Family Tractor Show.

Tradici svých akcí pro fanoušky, zákazníky, dealery a obchodní partnery zahájila společnost Zetor Tractors v roce 2011 u příležitosti oslav 65. výročí značky Zetor. Od toho roku navštívila Zetor Family Tractor Show celkem devět evropských zemí a traktory v akci při ní vidělo více než 13 tisíc návštěvníků.

Letos bude mít veřejnost v rámci Zetor Family Tractor Show poprvé možnost projet se s novým traktorem Zetor Major. Tato novinka navazuje na stejnojmenný model, který patří v historii značky k těm nejúspěšnějším a vysloužil si pověst traktoru na celý život.

K vidění a otestování bude rovněž loni představený traktor Zetor Forterra HSX model 2013 v prodloužené verzi s 16-ventilovým motorem umožňujícím úsporu paliva až 2,9 litru na hodinu provozu. Tato pohonná jednotka bude splňovat emisní stupeň IIIB, a je tedy vybavena filtrem pevných částic.

K inovacím řady Forterra pro letošní rok patří odpružená kabina či praktické střešní okno a výkonnější topení i klimatizace. K nejpodstatnějším novinkám patří navýšení otáček zadního vývodového hřídele, což zajistí obsluze traktoru vyšší komfort při agregaci nářadí a možnost použití tzv. ekonomických otáček.

K dalším modernizačním prvkům řady Forterra patří široká přední kola 480/65 R24 pro menší stláčení půdy. Hřídel pohonu přední nápravy je nyní nově umístěna v podélné ose traktoru, zatímco doposud byla na levé straně. Toto řešení s sebou přineslo prodloužení rozvoru náprav o 100 mm.

Kromě inovací řady Forterra se mohou návštěvníci také těšit na model Proxima s novou kapotou a digitální přístrojovou deskou a také na řadu přídavných zařízení značky Zetor System.

Letošní novinkou Zetor Family Tractor Show bude krátká přednáška, kdy na jedné z českých zastávek vystoupí prof. Ing. František Bauer, CSc. z Mendelovy univerzity v Brně. Připravený doprovodný program nabídne mimo jiné zkušební jízdy, přetahování s traktorem či soutěže o atraktivní ceny. Pro nejmenší budou připraveny nafukovací atrakce.

Zetor Family Tractor Show 2013 odstartuje na Slovensku 4. a 5. června v rámci akce Deň poľa v obci Dvory nad Žitavou a 6. června bude ve Veľkej Lomnici. V České republice bude první akce 31.5. v obci Žlunice a následovat budou 11. června Krásná Lípa, 18. června Biskupice u Luhačovic a 20. června letiště Havlíčkův Brod.

Následně se Zetor Family Tractor Show vydá do Litvy, Lotyšska a Polska, kde bude v srpnu zakončena.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)