Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor hlásí růst zisku za první pololetí 2013

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Tradičnímu českému výrobci traktorové techniky se podařilo i přes nepříznivou situaci v zemědělství zvýšit svůj konsolidovaný zisk před zdaněním.

V meziročním srovnání vzrostl konsolidovaný zisk před zdaněním skupině Zetor o 47 % na současných 200 milionů korun. Výrazný vliv na tento pozitivní hospodářský výsledek měl prodej letošní novinky Zetor Major a v loňském roce představeného modelu Forterra HSX.

Petr Veselý, finanční ředitel Zetor Tractors a.s., uvedl, že v prvním pololetí letošního roku společnost kromě zvýšení konsolidovaného zisku před zdaněním zaznamenala nárůst i dalších klíčových ukazatelů.

Například ukazatel tvorby provozního cash flow EBITDA, vzrostl o 13 % na současných více než 270 milionů korun a konsolidované tržby skupiny Zetor dosáhly úrovně 2,2 miliardy korun, což ve srovnání se stejným obdobím roku 2012 znamená nárůst o 4 %.

Podle Mariána Lipovského, zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel Zetor Tractors a.s., nasvědčuje dosavadní vývoj prodejů traktorů Zetor tomu, že by pro brněnského výrobce traktorové techniky měl být celý letošní rok úspěšný.

S ohledem na nepříznivou situaci však nemusí být druhá polovina roku tak přívětivá. Ať už jde o povodně, které zasáhly celou řadu zemědělců, dlouho trvající zimu nebo pokles dotací do českého zemědělství o zhruba jednu miliardu kvůli úsporám Evropské unie, to všechno mohou být faktory, které prodej traktorů ovlivní.

I přesto Petr Veselý uvedl, že skupina Zetor očekává za celé období roku 2013 mírný nárůst tržeb při tvorbě zisku kolem 300 milionů Kč.

Ke konci roku 2011 pracovalo ve společnosti Zetor Tractors a. s. 811 kmenových zaměstnanců, v letech 2012 a 2013 se počet kmenových zaměstnanců stabilně pohybuje mezi 860 a 875.

V případě ponížení výroby, které souvisí například s kolísáním poptávky v daném ročním období či zařazením nového modelu, dočasně kolísá také počet pracovních příležitostí u skupiny Zetor. V případě optimalizace výrobních procesů a poklesu poptávky se jedná o snížení zaměstnanosti maximálně do šesti procent.

Této skutečnosti se snaží společnost předejít spoluprací s personálními agenturami, aby se co nejméně dotkla kmenových zaměstnanců.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)