Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor zahájil sériovou výrobu nové řady traktorů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Do sériové výroby zamířila řada traktorů Zetor Forterra HSX představená začátkem letošního roku.

První Zetor Forterra HSX opustil výrobní linku již koncem června a první vyrobené traktory míří do USA. Objednávky na novou řadu traktorů přicházejí z České republiky, Anglie, Holandska či Polska.

Do konce letošního roku plánuje Zetor vyrobit 400 kusů tohoto modelu, v příštím roce by se mělo jednat o 900 kusů. Dosavadní zájem o nové traktory naplňuje očekávání a plány výrobce.

Zetor Forterra HSX představuje univerzální traktor, který je určen k agregaci se zemědělskými stroji a průmyslovými adaptéry. Mezi hlavní inovační prvky tohoto nového modelu patří reverzační převodovka, která přispívá ke zvýšení komfortu ovládání traktoru.

„Našim cílem je nabízet zákazníkům stroje, které výrazně přispějí k usnadnění jejich práce i snížení nákladů, například na provoz. Nejnovějším výsledkem našich inovací je právě Forterra HSX, jehož součástí je i technologická novinka HitchTronic, díky níž se traktor při orbě sám přizpůsobí podmínkám jakéhokoliv terénu,“ řekl Marián Lipovský, zástupce výkonného ředitele a výrobní ředitel společnosti Zetor Tractors a.s.

Nový traktor Zetor Forterra HSX byl veřejnosti poprvé představen na letošním ročníku veletrhu Techagro v Brně. V provozu si ho mohli zájemci vyzkoušet v rámci Zetor Family Tractor Show, která do poloviny června navštívila v České republice čtyři destinace, následně zamířila na Slovensko a do Litvy, nyní se chystá do Lotyšska a Polska.

Zetor Forterra HSX byl představen také na výstavě Royal Highland v Edinburgu a další předváděcí akce a účast na veletrzích budou následovat.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)