Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Značka Volkswagen se po více než 17 letech vrací na íránský trh

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Íránská vláda podle Volkswagenu odhaduje, že celkový prodej osobních automobilů v zemi se bude ve střednědobém až dlouhodobém výhledu pohybovat kolem tří milionů aut ročně.

Německá automobilová značka Volkswagen se po více než 17 letech vrací na íránský trh. Firma dnes oznámila, že od srpna začne v Íránu prodávat automobily VW Tiguan a VW Passat. Írán se loni v lednu zbavil hospodářských sankcí, které na něj kvůli jeho kontroverznímu jadernému programu před lety uvalily Spojené státy a Evropská unie.

Volkswagen podepsal dohodu s íránskou společností Mammut Khodro, která bude jeho automobily do Íránu dovážet. Íránským zákazníkům je bude zpočátku nabízet prostřednictvím osmi prodejců soustředících se na oblast hlavního města Teheránu.

"Návratem do Íránu vyplňuje značka Volkswagen další prázdné místo na globální automobilové mapě. Pokračujeme tak v posilování své mezinárodní přítomnosti," uvedl manažer VW Anders Sundt Jensen, který dostal na starost íránský trh.

Koncern Volkswagen zahrnuje kromě hlavní značky VW také řadu dalších značek, jako je Audi, Porsche nebo Seat. Jeho součástí je rovněž mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. Společnost Mammut Khodro již do Íránu dováží užitkové automobily značky Scania, která také patří do koncernu Volkswagen.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)