Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Známe datum premiéry nového BMW M2! Ostré kupé z Mnichova se představí v říjnu

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Na premiéru ostrého kupé z Mnichova čeká celý svět. Dočká se již v příštím měsíci.

U BMW se v posledních měsících s novými sportovními modely nešetří. Přes modely M3 Touring nebo M4 CSL se pomalu dostáváme k očekávanému sportovnímu kupé M2. Oficiální datum premiéry BMW M2 (G87) je stanoveno na středu 12. října.

Video se připravuje ...

Podle spekulací z blogu BMW bude mít zákazník u modelu M2 poprvé možnost vybírat si z barev BMW Individual. Mezi volitelné barvy má patřit modrá Zandvoort Blue, červená Toronto Red, šedá Brooklyn Grey, černá Black Sapphire a bílá Alpine White.

Pro připomenutí - BMW M2 bude posledním „emkem“ se spalovacím motorem bez jakékoliv elektrické výpomoci. Pod kapotou bude k dispozici šestiválcový motor S58 přeplňovaný dvěma turbodmychadly o objemu rovných tří litrů s hodnotou výkonu pravděpodobně okolo 450 koní. Ten bude kombinován s pohonem zadních kol, šestistupňovou manuální nebo osmistupňovou automatickou převodovkou M-Sport Steptronic.

Od větších sourozenců si kromě motoru možná M2 vypůjčí také pohon všech kol xDrive. Dle dokumentu, který se objevil na fóru Bimmerpost, by tento pohon měl fungovat stejně jako u modelu M4 - primárně budou poháněna zadní kola a v případě ztráty trakce dojde k přenesení točivého momentu na kola přední. S potvrzením, zda bude pohon xDrive opravdu k dispozici, si počkejme na dvanáctého října.

BMW M2 v generaci G87 se začne vyrábět ve výrobním závodu San Luis Potosi v Mexiku koncem letošního roku. První kusy dorazí k dealerům na jaře 2023. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme