Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Znamená odchod Mercedesu konec DTM? Vedení soutěže i historie naznačují, že ne

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Předseda Gerhard Berger se domnívá, že šampionát DTM může po odchodu Mercedesu pokračovat jen se dvěma výrobci. Ostatně by to nebylo poprvé.

Bývalý pilot Formule 1 Gerhard Berger převzal zodpovědnost nad šampionátem DTM na počátku letošního roku a už je vystaven do hodně nepříjemné situace. Musí se totiž vypořádat s faktem, že Mercedes na konci roku 2018 soutěž opustí a namísto toho zamíří do elektrických formulí. Nyní se analyzuje, zdali série přiláká nového výrobce, nebo bude fungovat jen se dvěma automobilkami. Ve vzduchu je však i definitivní rozklad.

„Pro všechny to bylo velké překvapení. Potřebujeme pár týdnů na to, abychom vše důkladně vyhodnotili a rozhodli o budoucích krocích,“ uvedl Berger v jednom z rozhovorů. „Po mnoho let (2006-2011) fungovala DTM jen se dvěma výrobci – Mercedesem a Audi. Nevidím jediný důvod, proč by se to v budoucnu nemohlo opakovat.“

Klíčem k úspěchu mohou být také nové pohonné jednotky, konkrétně přeplňované dvoulitry. Ty se již využívají v japonském šampionátu Super GT a mohly by tak být předzvěstí pro vstup jedné ze značek Lexus, Nissan nebo Honda.

„Krátce před oznámením Mercedesu jsme řešili otázku motorů. Řekl bych, že dvoulitrové čtyřválce s turbem jsou horkými favority. Nyní jsou ale diskuze pozastaveny. Koncem srpna bude jasno, kam směřujeme a co nás v dalších letech čeká,“ řekl závěrem Berger.

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
Avatar - praděda7
3. 8. 2017 22:39
Kardinální chyba...
se stala, když se ze seriálu DTM stal rovnostářský seriál. Závody založeny na principu, že každý úspěšný musí být penalizován a zahnán zpět do stáda, jsou předem odsouzeny k zániku. :-!