Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Znovuzrozené Bizzarrini doručeno prvnímu zákazníkovi, potvrzen moderní supersport

Filip Melich
Diskuze (0)

Značka Bizzarrini je zpátky při životě. Prvnímu zákazníkovi doručila znovuzrozený model 5300 GT Corsa Revival. Znovu byl potvrzen vývoj moderního supersportu.

O chystaném návratu značky Bizzarrini jsme psali v závěru roku 2020 a v dubnu toho letošního jsme informovali o jízdních zkouškách znovuzrozeného modelu 5300 GT Corsa Revival. Společnost totiž plánuje novou éru začít výrobou dvaceti čtyř exemplářů výše zmíněného modelu. Nejedná se o nějakou moderní interpretaci, ale stavbu dle původních návrhů. Proto přídomek Revival, ale setkat se můžete i s označením „continuation car“.

V průběhu víkendu se na svém facebookovém profilu společnost Bizzarrini pochlubila informací o doručení prvního zákaznického exempláře modelu 5300 GT Corsa Revival. Zbývajících dvacet tři kousků má být doručeno v průběhu letošního a příštího roku. Auta jsou přitom stavěna v nové továrně ve Velké Británii.

Video se připravuje ...

Při přípravě znovuzrozené podoby modelu 5300 GT Corsa tým Bizzarrini pracoval s více než tisícovkou originálních nákresů a dokumentů, stejně jako s dochovaným závodním exemplářem z roku 1965. Studován byl také starší exemplář, který na čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans roku 1965 vyhrál svoji třídu a celkově skončil devátý. Rady zároveň poskytlo pár lidí, kteří v 60. letech pracovali na původním autě.

Některé díly znovuzrozeného modelu se inspirovaly výše zmíněným vítězným závodním vozem, zatímco barva byla přesně namíchána podle původního panelu karoserie, který byl celé roky zavřený před vlivy slunečního záření, takže se lak dochoval v nejlepším možném stavu. Tímto odstínem červené Rosso Corsa budou lakovány všechny kusy 5300 GT Corsa Revival, stejně jako dostanou bílé plochy s číslem uvnitř, jež si volí sám zákazník. Ceny auta začínají na 1,65 milionu liber, tedy na zhruba 48 milionech korun.

Ale co až Bizzarrini postaví všech čtyřiadvacet kusů modelu 5300 GT Corsa Revival? Společnost se k dalšímu spánku rozhodně nechystá. Simon Busby, marketingový ředitel Bizzarrini, oficiálně potvrdil nový supersport: „Začátkem roku jsme znovu rozjeli značku Bizzarinni jako start vize s dlouhodobým horizontem. Toto doručení prvnímu zákazníkovi je důležitý krok na cestě k plné realizaci naší vize. Zatímco budeme pokračovat ve výrobě zbývajících aut této série, budeme zároveň stavět na vášni a hodnotách zakladatele, a to další fází pokračujícího vývoje našeho moderního supersportu.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme