Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpina B7 Exclusive Edition: Nádhernou specialitu u nás nekoupíte. Bohužel...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Alpina si na oslavu svého 20 let trvajícího partnerství s BMW Canada připravila speciální limitovanou edici své vlajkové lodi na základech řady 7.

Alpina z německého Buchloe má v současnosti na vrcholu své nabídky model B7 Bi-Turbo xDrive. Velký sedan, který vychází z BMW řady 7 a spojuje luxus limuzíny s výkony supersportovních vozů, se ve své aktuální podobě představil začátkem roku 2016 a nyní posloužil pro vznik speciální limitované edice.

Alpina B7 Exclusive Edition má být oslavou spolupráce mezi BMW Canada a Alpina Burkard Bovensiepen GmbH + Co. KG. Tento model vznikne v sérii pouhých jednadvaceti vozů, které bude charakterizovat jeden z trojice nabízených odstínů laků karoserie, jimiž jsou Individual Frozen Black, Individual Frozen Grey a Black Sapphire Metallic. V každé z těchto barev vznikne jen sedm vozů.

Všechna jednadvacet vozů je určeno výhradně pro kanadský trh a budoucí majitelé se mohou vedle výjimečného laku těšit i na špičkové zpracování interiéru. Použita je jemná kůže Lavalina, kterou doplňuje leštěný kov a lakování klavírní černí. Přepracování se dočkala i elektronika a model B7 se může pochlubit například vlastní grafikou přístrojového štítu.

Pod kapotou pak pracuje dvojicí turbodmychadel přeplňovaný zážehový osmiválec s novými písty, přepracovaným sáním, přeplňováním i chlazením a novým výfukovým systémem z vlastního vývoje Alpiny. Motor o objemu 4395 cm3 je naladěný na výkon 447 kW (608 k) při 5750 až 6250 min-1 a točivý moment 800 N.m dostupný od 3000 do 5000 min-1.

Tyto hodnoty míří prostřednictvím osmistupňové automatické převodovky ZF 8HP70 Switch-Tronic na všechna čtyři kola, což není pro Alpinu B7 žádná novinka, protože pohonem všech kol disponovala již předchozí generace. Podobně jako výchozí model mnichovské značky i novinka z Buchloe má několik jízdních režimů a především Sport nabízí nezapomenutelné zážitky.

Přes pět metrů dlouhá limuzína o hmotnosti 2110 kg totiž zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 3,7 s a je schopná dosáhnout maximální rychlosti 330 km/h. Vedle dynamických schopností uvádí Alpina i spotřebu paliva, která má být v kombinovaném provozu 10,4 l benzinu na 100 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
26. 6. 2018 09:49
50/90/130
8-s