Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Apple vyvíjí navigační systém pro Mercedes-Benz

Kamil Kýr
Diskuze (3)
Podle německého magazínu Focus vyvíjí americká společnost Apple navigační systém do vozů Mercedes-Benz. Technologie by měla být použita nejdříve u modelových sérií pro rok 2009.

Mercedes by měl držet prvních šest měsíců absolutní exkluzivitu, možnost použít navigační systém od Apple by měly mít ostatní automobilky až po uplynutí této doby.

Nový navigační systém bude pravděpodobně založen na technologiích použitých na iPhonu, mobilním telefonu od Apple, který bude v Evropě dostupný zřejmě až na konci tohoto roku.

Rozhraní navigačního systému by totiž mělo využívat inovativní dotykové obrazovky, velice podobné té u iPhonu, bez nutnosti použití mechanických ovladačů. Lze také očekávat podobnou softwarovou výbavu jako například e-mailový klient, kalendář, iTunes apod. Samotná aplikace navigace je založena na Google Maps

Vzniká tedy velice komplexní multimediální systém pro automobily, který bude obsahovat nejen GPS navigaci, ale i umožní přehrávat hudbu, filmy a díky připojení k Internetu dokonce stáhnout elektronickou poštu.

Spojení iPodu s audio systémem ve vozech BMW by měl tedy Mercedes-Benz hravě překonat. Navigační systém od Apple by se měl objevit v roce 2009, ale prezentace nových modelových řad na automobilových přehlídkách dovolí prohlédnout si tuto inovativní aplikaci už v druhé polovině roku 2008.

Kamil Kýr
Diskuze (3)
Avatar - Pekelná Micinka
21. 6. 2007 10:29
Gratulace!
Dnes by soudruh spisovatel Alois Jirásko oslavil svůj 155. svátek! >:D >:D >:D :yes: