Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin potvrdil hypersport s kódovým označením 003

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Aston Martin prostřednictvím oficiálních tiskových materiálů oznamuje, že se pouští do vývoje nového hypersportu.

Aston Martin důkladně omlazuje svou nabídku a zároveň pracuje na jejím rozšíření. To přitom probíhá na několika frontách. Prvních z nich představuje vstup mezi výrobce elektromobilů prostřednictvím modelu Rapide E. Druhou crossover, který má vycházet z konceptu DBX a má za úkol přilákat nového zákazníky. Třetí jsou hypersportovní modely.

Právě v jejich případě v současnosti Aston Martin působí jako velmi plodná automobilka, která v současnosti prezentuje především pokroky ve vývoji modelu Valkyrie a od něj odvozeného provedení Valkyrie AMR Pro, jehož cílem jsou závodní okruhy.

Na tyto dva modely, které byly dříve uváděny pouze pod interním označením 001 a 002, má navázat hypersport, u nějž Aston Martin prozatím používá pouze kód 003. Ten má podle materiálu automobilky dávat jasně najevo, že tato novinka bude přímo navazovat na své předchůdce.

Aston Martin 003 má podle oficiálních materiálů automobilky vynikat lehkou konstrukcí a výkonným pohonným systémem, využívajícím spojení přeplňované zážehové V6 s elektromotorem. Samozřejmostí pak má být aktivní aerodynamika karoserie i aktivní systém odpružení.

Nový hypersport má vycházet ze zkušeností a poznatků získaných při vývoji a provozu modelů Valkyrie a Valkyrie AMR Pro. Podle materiálů automobilky má dosahovat špičkových výkonů na závodních okruzích, ale zároveň má být i vhodný k využití v běžném provozu. Ve srovnání se svými předchůdci má disponovat komfortnějším interiérem a také prostorem pro zavazadla.

Aston Martin dále uvádí, že projekt 003 bude plně homologován pro běžný silniční provoz na všech trzích a bude k dispozici s řízení na levé i pravé straně. Výroba má být ovšem omezena na 500 exemplářů a první z nich mají na trh dorazit koncem roku 2021.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)