Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin RapidE: Až 1000 elektrických koní zaplatí Číňani (+video)

David Bureš
Diskuze (2)
Pokud se elektrický Aston Martin Rapide začne prodávat, bude jeho produkce financována z prostředků čínské investiční společnosti ChinaEquity.

Od léta víme, že Aston Martin pracuje na vývoji elektrické verze modelu Rapide. Nečekali jsme však, že se vůz představí tak brzy, vedení značky nyní odhalilo jeho podobu, zatím ve formě konceptu.

Koncept nazvaný Aston Martin RapidE byl představen při příležitosti návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga ve Velké Británii. Důvod prezentace vozu při takové příležitosti může překvapit, má však jasné vysvětlení. Aston Martin se totiž dohodl na spolupráci s čínskou investiční skupinou ChinaEquity.

Automobilka bude s ChinaEquity zkoumat možnosti vývoje sériové verze elektrického Rapide. Pokud budou jednání úspěšná, mohl by se RapidE začít prodávat zhruba za dva roky. O výrobu se v takovém případě postará domovský závod v Gaydonu. ChinaEquity není pro Aston neznámou firmou, spolupracuje se skupinou Investindustrial, která je jedním z vlastníků britské značky z Gaydonu.

Aston Martin trápí finanční potíže, již čtyři roky po sobě vykázal ztrátu. Automobilka bojuje s klesajícím odbytem, navíc část finančních prostředků vzala mohutná svolávací akce kvůli vadnému plynovému pedálu. Zároveň však firma pracuje na radikální obměně své nabídky, což je spolu s finančními trably důvod, proč Aston opět hledal investora.

Automobilka přiznala, že základem konceptu je aktuální Rapide S a že se na jeho vývoji podílí firma Williams Advanced Engineering. Jméno Williams je známé hlavně ze světa Formule 1, v automobilovém světě ale funguje jako zkušená vývojářská společnost. Williams například spolupracuje s divizí Nismo japonského Nissanu, rovněž se podílel na vývoji konceptu Jaguar C-X75.

Williams dodal potřebnou elektrotechniku, která je umístěna pod kapotou na místě originálního dvanáctiválce. Baterie jsou uloženy v zádi, podle dřívějších zpráv je dodá LG nebo Samsung.

Do sériové výroby se počítá se dvěma verzemi elektrického Rapide. Ta základní bude zadokolkou s výkonem odpovídajícím dnešnímu Rapide S, což by znamenalo asi 405 kW. Dojezd tohoto provedení má v závislosti na jízdním stylu činit až 322 kilometrů. Vedle toho se pracuje na variantě se čtyřmi elektromotory (jedním agregátem na kolo) o celkovém výkonu 800 až 1.000 koní (588 až 736 kW).

Aston Martin plánuje, že by ročně vznikalo 400 elektrických Rapide ročně. Čtvrtina produkce má putovat do Číny, kde zájem o taková auta roste.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Hammunasakra
21. 10. 2015 17:45
Re: Astona si asi nebudu nikdy kupovat,........
I já :yes: ;-)
21. 10. 2015 16:06
Astona si asi nebudu nikdy kupovat,........
...........přesto je to v mých očích odjakživa automobilka, která ve mě vzbuzuje odjakživa a nepřetržitě pozitivní pocity. A kupodivu mi to nepokazí ani Číňan. Z informací tohoto článku jsme se sice dozvěděli jen kusé informace, nicméně pokud by již byl na trhu a hypoteticky bych neměl jakékoliv finanční limity, tak volba mezi elektromobily by byla dnes jen mezi Teslou a tímto Astonem.

U mě by vyhrál Aston, i když o něm skoro nic nevím, rozhodně méně než o Teslách.

Nefandím zatím elektrické trakci, je příliš "mladá", proto i příliš drahá, nemá dostatečnou infrastrukturu a technicky stále nepřebíjí ve všech aspektech spalovací varianty. Dává ale alespoň šanci bohatým "vizionářům" prostor na pokus o regulérní automobilový život. Zde se právě víc hodí, podle mě, ten Aston. I kdyby byl dražší, nedojel by až tak daleko a vešlo by se do něj méně lidí nebo zavazadel.

Tak to vidím já.