Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A3 sedan se představí za měsíc v Šanghaji, vyrábět se bude v Číně

Diskuze (8)
Audi chystá dvojitou premiéru modelu A3 s karoserií sedan. Hlavní část se ale odehraje v dubnu v Šanghaji.

Z globálního pohledu jsou dva hlavní sedanové trhy: USA a Čína. Právě tam primárně zacílí nové Audi A3 sedan a v obou velmocích se právě schyluje k velkému autosalonu. Na konci března se uskuteční automobilová výstava v New Yorku, kde se Audi chystá zveřejnit specifikace nového modelu. Očekává se i potvrzení rychlé verze S3 nebo RS 3 sedan – to aby Mercedes CLA 45 AMG nezůstal bez konkurence.

Samotné auto se ale ukáže až o měsíc později v Šanghaji. V Číně se i bude nový model vyrábět, konkrétně v automobilce FAW-Volkswagen. Audi tím získá konkurenční výhodu, BMW totiž podobný model nemá a Mercedes své CLA zatím v Číně nevyrábí. Podobné bude angažmá A3 sedan i v USA. V obou zemích navíc sedan nahradí klasický hatchback, který není mezi tamními zákazníky tak oblíben.

Diskuze (8)
14. 3. 2013 21:30
Re: Pane Vaverko, kde se ten sedan bude vyrábet?
Dovolim si malu opravu: Audi Hungaria Motor bola, aj zatial zostava najvacsiou - hlavne - motorarnou na svete s rocnou produkcio ca.1,9mil motorov.
Odporucamj malu prehliadku zavodu (napr. v nemcine, prihlasit sa da cez internet). Urcite sa da porovnavat k VW Bratislava, oba su moderne zavody s najnovsimi technologiami a procesmi, nemaju sa za co hambit...
13. 3. 2013 23:12
Re: Pane Vaverko, kde se ten sedan bude vyrábet?
Nad titulkem jsem se celkem pozastavil. Takže mu to asi není známo. Že se Audi pro Čínu vyrábí v Číně, není nic nového.
13. 3. 2013 21:31
Re: Pane Vaverko, kde se ten sedan bude vyrábet?
Pro Evropu Györ. V Mexiku by měli vyrábět jen SUV, takže do USA je nejspíš budou vozit z Evropy. (Teď jsem se koukal a čínská produkce by měla být jen pro blíže nespecifikované asijské trhy.)
Avatar - WalterWhite
13. 3. 2013 20:47
Re: A3
Modlím* sa za svojbytnejši dizajd (mimimum zmien oproti štúdii) sedanu oproti hatchbacku keď bude určený najmä pre Aziu a USA . Sportback sa mi veľmi nepáči .
13. 3. 2013 20:08
Re: A3
videl som ju (na skoleni audi) a mate sa naco tesit ;-)