Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi A4 dostane jako první e-quattro

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Nástupce aktuální generace Audi A4 se má představit ještě letos a jako první zástupce své značky dorazit do showroomů s hybridním pohonem všech kol e-quattro.

Audi A4 mělo coby nástupce řady 80 premiéru před dvěma dekádami. Současná generace B8 je tak čtvrtá v pořadí. Pátá řada má dorazit na trh počátkem letošního léta a její výstavní premiéra se očekává v Ženevě.

Tradičně první karosářskou variantou bude klasický sedan, který doplní tradiční Avant. Konstrukčním základem je pochopitelně platforma MLB ve své evoluční verzi. Auta se tedy rozšíří, ale celková délka zůstane zhruba na současné úrovni.

Podle britského magazínu Car má nová generace A4 vedle verzí s konvenčním pohonem quattro ve spojení se vznětovými a zážehovými motory dorazit jako první sériové Audi i s hybridním pohonem všech kol e-quattro.

Pohonný systém modelů s označením e-quattro má tvořit spalovací motor a dvojice elektromotorů, z nichž ten s nižším výkonem bude integrován do skříně převodovky, zatímco ten výkonnější bude u zadní poháněné nápravy.

Tento hybridní systém má být k dispozici v několika výkonových verzí, z nichž ta nejvýkonnější pro novou generaci A4 má disponovat kombinovaným výkonem až 300 kW.

Vozy vybavené systémem e-quattro mají být samozřejmě schopny jízdy pouze za využití spalovacího motoru a také jen čistě na elektřinu nebo v případě potřeby používat všech tří motorů společně.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Avatar - Hammunasakra
31. 1. 2015 13:28
Re: Quattro
V tomhle buď klidně nefér :-)
Kašlu na výkon já se spokojim s tou vobyčejnou pětilitrovou atmosférou ;-)
Avatar - AUDIRS6
30. 1. 2015 23:05
Re: Quattro
nieeee :-)
ja klasicky RS6, ale koli tebe si ju na nejaky ten spolocny test dam "podladit" na 472 PS a kolko...? 530 Nm ? - co ty na to ? - ja myslim ze ferova ponuka >:D >:D >:D >:D
Avatar - Ham.
30. 1. 2015 19:00
Re: Quattro
Proč trpí při stálém záběru? Z jaké podstaty věci to vychází? Když jsou spojky pevně přitlačené k sobě, tak nikde nic neprokluzuje a není důvod aby vznikalo nějaké třecí teplo a byl problém s chlazením.
Avatar - Hammunasakra
30. 1. 2015 13:44
Re: Quattro
Sme dohodnutý ty S6 já GS F :-)
30. 1. 2015 11:02
Re: Platformy
V dobách první generace Superbu používal Passat platformu Audi. V další generaci dostal platformu odvozenou od Golfu, ale Audi pokračovalo na své platformě, kterou myslím v roce 2008 nahradila MLB. Jak Ham. napsal, podstatný rozdíl je v uložení motoru. Proto má/ měla řada A4/ A5 vznětové šestiválce a zážehové osmiválce. Rozdílů je samozřejmě víc.

Na MLB je vše od A4 po A8 plus Q5. Dále Bentley Continental GT/ GTC a Flying Spur. Na derivátu MLB pak stojí Porsche Macan. Nová Q7 by měla mít druhou generaci MLB, MLB evo.

Na MQB stojí zatím jen A3 a TT, v budoucnu i A1 a Q3 plus zřejmě nějaké nové modely. Vedle toho nový Passat, Golf (kromě kabrioletu), Octavia a Leon.