Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi odkládá plány na výstavbu továrny v USA

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Německý výrobce luxusních vozů Audi prozatím odkládá plány na výstavbu továrny ve Spojených státech kvůli silnému kurzu dolaru vůči euru. Informoval o tom německý list Automobilwoche.

"Výroba v USA se při současném kurzu dolaru nevyplatí," řekl listu člen představenstva Audi zodpovědný za vývoj Michael Dick. Audi proto hodlá nadále dovážet automobily na americký trh z Evropy.

Audi je stejně jako česká Škoda Auto součástí největší evropské automobilky Volkswagen. Ta nyní staví továrnu v americkém Tennessee, která by měla zahájit provoz v příštím roce, napsala agentura DPA.

Audi v letošním prvním čtvrtletí zvýšila provozní zisk o třetinu na 478 milionů eur (12,3 miliardy Kč) zejména díky oživení poptávky ve Spojených státech, Číně a části Evropy. Firma ve čtvrtletí prodala rekordních 264.077 vozů.

Volkswagen se hodlá do roku 2018 stát největším výrobcem automobilů na světě. Firma koncem loňského roku koupila 49,9 procenta v německém výrobci luxusních sportovních vozů Porsche za 3,9 miliardy eur (zhruba 100 miliard Kč). Porsche by se mělo v příštím roce stát desátou značkou skupiny Volkswagen.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)