Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi připravuje kompaktní MPV Spacer na bázi modelu A3

Michal Fokt
Diskuze (3)

Audi reaguje na model BMW Active Tourer, jenž ponese označení 1 GT, a také připravuje kompaktní velkoprostorový model vycházející z hatchbacku A3 Sportback.

To, že Audi zastavilo projekt A2, neznamená, že by Audi bylo ze zásady proti velkoprostorovým autům. Specifikem značky sice i nadále zůstávají Sportback varianty, nicméně aktivity konkurenčního BMW v oblasti aut s vyšší stavbou karoserie, nesoucí označení Gran Turismo, vnímají patrně v Ingolstadtu jako potenciální hrozbu. Rozhodli se na ni reagovat.

Ne však ve vyšší střední třídě, kde se příliš nedaří modelu 5 GT, a (zatím) ani ve střední třídě, kam mnichováci vyslali své 3 GT, ale velmi střízlivě mezi kompakty, kde to zřejmě má největší smysl. Tam BMW zatím takový model nemá, ale bude mít. Na bázi budoucí jedničky postavené kompaktní MPV s pohonem předních kol předznamenává studie BMW Concept Active Tourer, respektive jeho nejnovější variace Active Tourer Outdoor, a v Ingolstadtu chtějí být na jeho příchod připraveni.

Projekt kompaktního MPV nese zatím pracovní označení Spacer a bude využívat, jako skoro všechno u Volkswagenu, platformu MQB. Vcelku logicky bude sdílet techniku s výchozím Audi A3. Zachována bude patrně i podobnost vizuální a to jak exteriéru, tak interiéru, aby byla udržena identita řady A3. Auto by mělo být dlouhé 4,5 m a bude možné zvolit mezi pěti- a sedmimístnou verzí. Přestože lze prý koncept očekávat už letos v září ve Frankfurtu, hotové bude až v roce 2016 nebo 2017.

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - mrvolvo
17. 7. 2013 15:55
A2
A2 je zpátky?
17. 7. 2013 14:11
Kočičí kukuč
jen domalovat fousy :-)
Pro mne asi nejsympatičtější audi. Teď aby mu to vydrželo do produkce.
Avatar - Stejsn
17. 7. 2013 12:16
Že by
[odkaz] ???