Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi prý připravuje i otevřenou verzi sportovního vozu R8

Ondřej Láník
Diskuze (28)
Lokální německý deník Heilbronner Stimme zveřejnil článek týkající se uvedení nového Audi R8 do výroby a prodeje. Deník spekuluje o výrobě otevřené verze Audi R8, která by měla údajně přijít na trh již v roce 2008.

Lokální německý deník Heilbronner Stimme zveřejnil článek týkající se uvedení nového Audi R8 do výroby a prodeje. V článku jsou citováni vrcholní představitelé automobilky Audi, kteří prohlásili, že by rádi prodávali až 5000 vozů ročně. Deník spekuluje o výrobě otevřené verze Audi R8, která by měla údajně přijít na trh již v roce 2008.

Příchod nového Audi R8 je již delší dobu jasná věc. Šéf automobilky Audi Prof. Dr. Martin Winterkorn také dříve v oficiálním prohlášení potvrdil, že nejpozději na konci roku se v Neckarsulmu bude vyrábět nový supersportovní automobil značky Audi. Premiéru by měla novinka, kterou jsme již několikrát představili na špionážních fotografiích, slavit na pařížském autosalonu na přelomu září a října.

Asi 4,4 m dlouhé a 1,3 m vysoké kupé s pohonem všech kol bude podle deníku nejprve nabízeno s vidlicovým osmiválcem 4,2 V8 (309 kW). Později se pod kapotu hliníkového vozu s pohotovostní hmotností kolem 1,6 tuny dostane také desetiválec vycházející s motoru používaného ve vozech Lamborghini Gallardo nebo Audi S8.

Místní se s automobilem budou moci v Neckarsulmu seznámit krátce po premiéře v Paříži. 30. září a 1. října 2006 bude v rámci oslav 100 let výroby automobilů probíhat u Audi den otevřených dveří a nové Audi R8 má být jeho největší hvězdou.

Další fotografie Audi R8 najdete v článcích Audi R8 tečkované a Audi R8 Silver.

Ondřej Láník
Diskuze (28)