Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS 5 Coupé v barvách slavných předků ze závodu Pikes Peak

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Audi začíná s odhalováním svého překvapení v podobě modelu RS 5 Coupé v barvách vozů, s nimiž se ingolstadtská automobilka účastnila slavného závodu do vrchu.

Audi již na jaře letošního roku oznámilo, že se na letošní závod do vrchu Pikes Peak dostaví Walter Röhl, dvojnásobný mistr světa rallye z let 1980 a 1982. Právě on zajel 11. července 1987 s Audi Sport quattro S1 při závodě do vrchu Pikes Peak rekordní čas 10:47,85 minuty. Překonal tak o 22 sekund rekord, který rovněž s Audi Sport quattro S1 zajel v předchozím roce Bobby Unser.

Nyní Audi prostřednictvím Facebooku poodhalilo příď modelu RS 5 Coupé ve stejných barvách, v jakých se závodu do vrchu Pikes Peak účastnila Audi Sport quattro S1 v osmdesátých letech.

Audi prozatím nezveřejnilo, žádné bližší informace k tomuto vozu a není tedy jasné, jestli se jedná o nový závodní speciál pro Pikes Peak nebo pouze reklamní akci s novým Audi RS 5 Coupé v barvách starých závodních strojů.

Ve startovní listině letošního ročníku závodu na Pikes Peak, jehož pořádání bylo kvůli rozsáhlým požárům přesunuto na 12. srpna, žádné Audi RS 5 Coupé nefiguruje, ale je možné, že bude přihlášeno na poslední chvíli.

Jednou z možností je využití sériového Audi RS 5 Coupé v závodních barvách vozu z roku 1987 ke vzpomínkové jízdě Waltera Röhla na Pikes Peak.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)