Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi Sport chystá výkonný elektromobil! Víme, kdy dorazí

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
Výkonné elektromobily už nejsou oxymóronem, jejich stavbu automobilky již intenzivně plánují. Výjimkou není ani Audi, které jej uvede v příštích letech.

Koncern Volkswagen nás na frankfurtském autosalonu doslova nabil informacemi o elektrické budoucnosti. Netýká se to jen samotného VW, ale i ostatních značek. Velkým projektem je rodina elektrických aut I.D. čítající hatchback, crossover a dokonce i legendární minibus. Vlajkovým projektem Škody je zase koncept Vision E a o první elektrického kousky se má v příštích letech rozrůst i Seat.

Nejinak je tomu v případě Audi. Čtyři kruhy plánují do roku 2020 uvedení tří nových elektromobilů, přičemž značka avizovala, že se chce soustředit na crossovery. Důkazem budiž špionážní snímky z letošního léta, kdy byl model E-Tron Quattro přichycen při testech s vrstvou maskování.

Výkonného elektromobilu se pod hlavičkou ostré divize Audi máme dočkat do roku 2020. Informaci potvrdil sám Stephan Winkelmann, generální ředitel společnosti Audi Sport.

Winkelmann potvrdil, že Audi Sport připraví vůz na elektřinu do konce roku 2020 a další budou následovat v průběhu třetího desetiletí tohoto milénia. On sám už u toho nebude, jelikož se s divizí loučí a stane se prezidentem automobilky Bugatti. Ingolstadtská značka může při stavbě silničních vozů zužitkovat zkušenosti, které aktuálně získává v šampionátu Formule E.

Šéf Audi Sport dále prozradil, že značka chystá výkonné SUV a nadále bude pokračovat se stavbou svých největších ikon. „I když jsme si vědomi toho, jak důležitá elektrifikace našeho portfolia je, turbo motory v nabídce zůstanou, protože jsme na ně hrdí,“ dodal Winkelmann.

Stanislav Kolman
Diskuze (25)
16. 12. 2017 10:40
Re: Povinná ulitba bruselským ekoteroristům
dle IMV jsou fosilni paliva rocne dotovana priblizne 5,3 biliony dolaru, ale jo nejvic jsou podle fosteka dotovana BEV >:D

ty mas strasny stesti ze jsi hlupak a netusis co vsechno se dotuje, kdybys nebyl hlupak a vedel to, tak te z toho rovnou klepne >:D
Avatar - JDM
16. 12. 2017 07:55
Re: Povinná ulitba bruselským ekoteroristům
Však to je dobře... Jinak za pár let budeme jezdit maximálně na koních...
Avatar - Hammunasakra
16. 12. 2017 01:06
Re: Povinná ulitba bruselským ekoteroristům
Dotovaná je nejvíc nafta [odkaz] těch pár EV to je celkově celkem zanedbatelná částka
Avatar - Hammunasakra
16. 12. 2017 00:33
Re: Povinná ulitba bruselským ekoteroristům
Je to tak = daň z nafty a benzínu se musí konečně srovnat! :-!

Nebudeme ty naftový zrůdy dál dotovat = je to hnus :-)
Avatar - Blue Sun
15. 12. 2017 22:46
Re: Povinná ulitba bruselským ekoteroristům
Vidím, že jsem s těmi drogami měl pravdu.