Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi: více modelů, nižší náklady, větší produktivita

Libor Zezulka
Diskuze (76)
Kupé Audi A5 bude prvním vozem, u kterého německá automobilka uplatní novou strategii vývoje automobilů.

Audi změní strategii vývoje nových modelů. Změna bude spočívat v tom, že automobilka použije tzv. modulární platformu a ve větší míře využije komponenty sdílené mezi jednotlivými modelovými řadami. To můžeme chápat i jako rozšíření strategie sdílení komponent, kterou zavedl bývalý šéf koncernu Volkswagen Ferdinand Piëch. Nový přístup umožní Audi vyrábět více výklenkových modelů a přitom snížit náklady.

Šéf Audi Martin Winterkorn dříve prohlásil, že se modelová řada Audi rozroste do roku 2015 na 40 vozů. Audi nechce pouze vyrábět více, ale také efektivněji. Produktivita práce se má každý rok zvýšit o 10 procent. Nové kupé Audi A5 namířené proti Mercedes-Benzu CLK se představí v průběhu příštího roku, další nové modely budou následovat.

Modelová ofenzíva Audi

A3 S - letos

A5 - v roce 2007

A4 - v roce 2008

A7 - v roce 2008

Q5 - v roce 2008

A2 - v roce 2009

Libor Zezulka
Diskuze (76)
2. 7. 2006 11:28
Re: AUTEM DO RÁJE
Já ne, já vím přesně, co je Jaguar.
2. 7. 2006 11:26
Re: 1. JAK ROZEZNÁŠ PRÉMIOVKU OD PLEVELE
Jistě... budem se tu sekat :-) Ta "hodnota" značky je nepominitelným kriteriem, pokud máme psát o premiovém segmentu.
2. 7. 2006 11:25
Re: 1. JAK ROZEZNÁŠ PRÉMIOVKU OD PLEVELE
Pokud neumíš zetřiďovat... nemůžeš se v autech orientovat... K tomu srovnání se soupeři se dostaneme... o to ani tak nejde. Nechci ti bourat kruhy... ovšem AUDI je premiový segment se vším všudy. V některém z kriterií je dokonce je premiovkou premiovek. Ale nepředbíhejme. Pod GM jsem vrhnul příspěvek. Je to začátek... toho škatulkování... tak to dobře pochop. Všechno můžeme postupně probrat... a na závěr (až na závěr) vřadit jednotlivé automobilky do škatulek. Už dnes můžeš ovšem dumat, kde skončí Subaru.
1. 7. 2006 22:38
Re: 1. JAK ROZEZNÁŠ PRÉMIOVKU OD PLEVELE
Proč tolik jinotajů a ironie? Jinak dobrej pokus. Myslím, ale, že budeme muset na to jít trochu jinak... Neříkám, že lambo musí nutně mít zámek z fabie, ale tohle bych v hodnocení neupředňostňoval. A to, jestli má Mondeo a X-Type stejný páčky blikačů... to asi nebude ten pravej rozlišovací znak premiovky od standardu. I když zrovna kolem páček se budu v aktuální souvislosti vyjadřovat. Nesmíš vše jen zpochybňovat. Můžem také začít odzadu, tedy definovat premiovky, modely, a jít k obecnému... ale tohle by asi nebyl správný postup. Každopádně, pokud nevíš, že jak Jaguar tak Audi náleží k premiovému segmentu... bude to tu s tebou těžké. Argument, že je tu AUDI přeceňované... nemá váhu... dostanem se k tomu, až budem psát o "hodnotě" značky...
1. 7. 2006 17:15
Re: AUTEM DO RÁJE
Copak, zatmění? Mozku?... to asi nehrozí, viď :-) ;-) :yes: