Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auta na náplavce: Také tahle auta patří mezi hvězdy výstavy, Arona, Vesta a WRX STI

David Bureš
Diskuze (23)
Na výstavě Auta na náplavce se můžete těšit na 10 českých výstavních premiér. Některé z těchto vozů přitom uvidíte s dlouhým předstihem před zahájením jejich prodeje.

Na obou pražských březích Vltavy ve čtvrtek odstartovala výstava Auta na náplavce, na níž se v netradičním prostředí prezentují automobily 20 značek. Již včera jsme psali o některých hvězdách této akce, to ale nebyla všechna zajímavá auta, které se na pražských náplavkách prezentují. Ani následující vozy byste při své návštěvě akce neměli minout.

A kdyby vás přehlídka aut přece jen přestala bavit, je pro vás připraven i bohatý doprovodný program. Dnes je na plánu autogramiáda fotbalistů AC Sparta Praha (od 13:00) nebo koncert Tomáše Kluse (od 19:00). Bonbonkem je pak světelná trojrozměrná show připomínající historii automobilismu, která bude promítána v 21:30 a 21:50 na 30 metrů dlouhou a 15 metrů vysokou vodní stěnu umístěnou přímo nad řekou. Připomeňme, že výstava Auta na náplavce trvá až do neděle 3. září a je zcela zdarma.

Lada Vesta

Lada Vesta se na domácím ruském trhu sice prodává již od konce roku 2015, kvůli omezené distribuci na exportní trhy ale v našem prostředí není zrovna známým jevem. V našem nedávném redakčním testu Vesta naše čtenáře hodně zaujala, a tak věříme, že i na náplavce bude středem pozornosti.

Na vltavském břehu je vystaven červený sedan, který jsme nedávno testovali. Na vlastní oči si tak můžete prohlédnout jeho svébytný design s motivem písmena X nebo moderně pojatý a prostorný interiér.

Video se připravuje ...

Mitsubishi Eclipse Cross

Modelem Eclipse Cross se japonská značka Mitsubishi přibližuje dnešnímu trendu stále oblíbenějších crossoverů. S vozy typu Nissan Qashqai a Toyota C-HR chce soupeřit výraznými tvary ve stylu podobném BMW X6 a hlavně mnohem luxusnějším interiérem než v ostatních vozech tří diamantů. Důležitá je také moderní technika v podobě nové zážehové patnáctistovky s přeplňováním turbodmychadlem a přímým vstřikováním paliva, která bude kombinovaná převodovkou s CVT s osmi virtuálními stupni. Modernizací prošla i naftová dva-dvojka.

Prezentace auta na pražské náplavce je jedinečnou možnost, jak Mitsubishi Eclipse Cross s předstihem vidět. Sériová výroba tohoto 4.405 mm dlouhého crossoveru se teprve rozjede, a to až na konci letošního roku. K českým prodejcům pak zamíří v lednu roku 2018.

Video se připravuje ...

Renault Koleos

Druhá generace Renaultu Koleos se již začala prodávat, na náplavce ale slaví českou výstavní premiéru. Auto je proti předchůdci výrazně hezčí, když pokračuje v aktuálním povedeném designérském stylu Renaultu. Svojí velikostí, s délkou 4.673 mm, odpovídá Škodě Kodiaq.

Novinka francouzské značky chce lákat na prostorný interiér nebo komfortní podvozek, potěší i solidní terénní schopnosti, které už nejsou mezi SUV pravidlem. Česká nabídka čítá výhradně turbodiesely, šestnáctistovku a dvoulitr.

Video se připravuje ...

Renault Zoe

Renault Zoe možná není horká novinka, prodává se již od roku 2012 a loni prošla faceliftem, jenže na českém trhu zatím k dispozici není. To se však změní, Zoe se prezentací na náplavce již připravuje na vstup na náš trh, ke kterému podle posledních zpráv má dojít v polovině příštího roku.

Automobil o velikosti Clia je v závislosti na verzi poháněn synchronním elektromotorem o výkonu 65 nebo 68 kW. Model R90 s lithium-iontovými bateriemi o kapacitě 41 kWh zvládne podle normovaného cyklu ujet až 403 kilometrů na jedno nabití, což podle automobilky odpovídá asi 300 kilometrům v reálném prostředí. V zimě má dojezd klesnout zhruba na 200 km.

Video se připravuje ...

Seat Arona

Seat Arona patří mezi nejnovější zástupce stále populárnějšího segmentu malých SUV. Na náplavce se tuzemským zájemcům představuje s předstihem, na český trh dorazí až někdy v listopadu, přičemž zákazníky bude chtít oslovit povedeným vzhledem ve stylu posledních Seatů navrženým Alejandrem Mesonerem nebo třeba prostorným interiérem. Přestože se jedná o malé SUV, uvnitř je místa dost, a to i na zadních sedačkách.

Auto pojmenované podle města na španělském ostrově Tenerife je dlouhé 4.138 mm. Platforma MQB A0 je sdílená s Ibizou, proti které je Arona o 79 mm delší a hlavně o 99 mm vyšší. Z malého hatchbacku bude vycházet také nabídka motorů, která v případě Arony zahrne na našem trhu výhradně přeplňované jednotky. Mezi nimi bude tříválec 1.0 TSI (70 kW a 85 kW), 1.0 TGI na CNG (66 kW), čtyřválec 1.5 TSI (110 kW) a turbodiesel 1.6 TDI (70 kW a 85 kW).

Video se připravuje ...

Subaru WRX STI (2018)

Subaru si pro výstavu Auta na náplavce připravilo českou premiéru v podobě modernizovaného modelu WRX STI. Superrychlý sedan se pro modelový rok 2018 dočkal pozměněné masky chladiče či nového nárazníku s většími nasávacími otvory. V interiéru zase čekejte kvalitnější materiály nebo větší 5,9" multifunkční displej. V vrcholných verzí navíc nechybí sedmipalcový displej navigačního systému.

Jen o vzhledových změnách to ale není. WRX STI rovněž dostalo inovovaný podvozek s přepracovanými tlumiči a pružinami nebo výrazně vylepšené brzdové ústrojí. Vpředu jsou použity silnější šestipístkové třmeny, zatímco vzadu dvoupístkové. Samotné kotouče pak mají větší průměr. Kolem a kolem se tak hodně těšíme, až se s touhle inovovanou střelou svezeme!

Video se připravuje ...
David Bureš
Diskuze (23)
Avatar - Hammunasakra
2. 9. 2017 10:06
Re: Kdo to fotil!
Amatér? >:-[]
Avatar - Floyd
1. 9. 2017 22:21
Re: nieco som zachytil, ale....
>:D >:D >:D :yes:
Avatar - Floyd
1. 9. 2017 22:20
Re: AnN
Machala na lovu? >:D >:D >:D
1. 9. 2017 21:41
Re: mitsu
Jen sem se na něj podíval a vzpomenul si na Pontiac Aztek.
1. 9. 2017 17:43
Re: ZAPLAVENÁ NÁPLAVKA ?? NA LETNÝ TESLA i SVEZE !! :))
nj
TAK AŽ BUDETE MÍT NÁPLAVKU SEŠLÁPNUTOU NEBO JI VODA ZAČNE ZAPLAVOVAT TAK SI MŮŽETE ZAJÍT na TESLU nejen šáhnout ale i SVÉST !! nj, tou NEJLEPŠÍ KÁROU Z NEJLEPŠÍCH [odkaz] [odkaz] ;-)
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes: