Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Toyota C-HR Hy-Power má nabídnout více stylu i výkonu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Koncept Toyota C-HR Hy-Power má zdůraznit emotivní a dynamický vzhled výchozího sériového modelu a současně poukázat na další rozšiřování nabídky vozů značky Toyota vybavených hybridním pohonem, napříč klíčovými modely této značky.

Tým designerů z evropského návrhářského centra ED2 automobilky Toyota stojí za konceptem C-HR Hy-Power, jehož premiéra se odehrála na letošním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Toyota uvádí, že cílem konceptu je další zvýšení přitažlivosti modelu C-HR pro zákazníky, vyznávající individuální přístup a životní styl. Díky tomu se designéři zaměřili na zdůraznění designu sériového modelu za použití neotřelých barevných odstínů, povrchových úprav a zajímavých detailů.

Podle tiskových materiálů automobilky našel tým ED2 inspiraci v přírodních silách, které přeměňují uhlík v diamanty, a také ve způsobu, jakým masivní hornina pod povrchem ukrývá žhavé tekuté jádro.

Právě odtud vzešel nový stříbrný odstín karoserie Dark Carbon s matnou úpravou, který zdůrazňuje mezihru mezi ostrými křivkami a výrazně tvarovanými povrchy vozu. Výsledný efekt je ještě zesílen prvky v leskle černém provedení, jako je spodní spoiler na přídi vozu, plocha nad předním logem Toyota nebo lemy kolem podběhů kol. Účinek podtrhuje tmavý chrom použitý v oblasti světlometů, orámování kolem oken a 20" litých kol.

Výrazného kontrastu pak návrháři dosáhli použitím oranžových eloxovaných povrchů v odstínu Burning Orange na předních sloupcích, střeše, krytech vnějších zpětných zrcátek a ve výrazném proužku uvnitř světlometů. Tento odstín je i uvnitř rastru černé masky chladiče s motivem diamantu.

Ve snaze zachovat jednotný styl konceptu se prvky použité v exteriéru promítají i do kabiny vozu, kde jsou použity opět dva výrazné tóny v podobě černého čalounění a obkladových panelů s oranžovými detaily v odstínu Burning Orange.

Sedadla jsou čalouněna černou kůží v kombinaci s oranžovými hlavovými opěrkami a bočními polštáři. Pozornost přitahuje i vzor prošívání v podobě diamantů. Dalším ozdobným prvkem je oranžový dekor ubíhající po celé šířce přístrojového panelu včetně orámování dotykového displeje multimediální jednotky Toyota Touch® 2.

Koncept C-HR Hy-Power byl navržen pro nový hybridní pohon, který nabízí vyšší výkon i schopnosti než standardní systém v sériovém provedení, ale automobilka prozatím nezveřejnila jeho specifikace. Další podrobnosti týkající se rozšiřování hybridních pohonů budou podle oficiálních materiálů značky Toyota odhaleny počátkem roku 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)