Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pařížské překvapení! Renault odhaluje malé elektrické SUV a chystá hybridní Mégane

David Bureš
Diskuze (10)
Koncept Renault K-ZE poprvé prezentuje chystané elektrické SUV. Jako první se začne prodávat v Číně, zamíří ale také do Evropy.

Renault si pro domácí pařížský autosalon připravil nečekané překvapení. Den před zahájením autoshow překvapivě oznámil, že na něm bude prezentovat koncept malého SUV s elektrickým pohonem. Jmenuje se Renault K-ZE a je předobrazem připravovaného sériového SUV.

Elektrické SUV segmentu A se začne nejprve prodávat na čínském trhu, a to už v příštím roce. Poté zamíří také do Evropy, nejspíše už rok poté. Vzhledově se v mnohém podobá crossoveru Renault Kwid, určenému pro rozvojové trhy, přičemž je navržen pro dojezd 250 kilometrů podle metodiky NEDC.

Velikostně i cenou novinka zapadne pod malý elektrický hatchback Zoe, který se letos začal prodávat i na českém trhu. Její předobraz, koncept Renault K-ZE, je hodně dynamicky laděn, u sériové verze ale můžeme očekávat střídmější křivky.

Sériová verze Renaultu K-ZE bude součástí plánů značky na elektrifikaci její modelové řady. Automobilka totiž reaguje na trendy a podobně jako jiné výrobci chystá rozšíření nabídky elektrických a hybridních modelů.

Důležitý bude v tomto ohledu rok 2020. Pro ten automobilka chystá hned trio hybridních modelů, a to v rámci oživení své modelové palety. Konkrétně půjde o hybridní Clio a plug-in hybridy na bázi Capturu a Mégane. Techniku s obchodním označením e-Tech si Renault vyvíjí sám (byť nepochybně s pomocí Nissanu a Mitsubishi), přičemž je určena pro vozidla segmentů B a C.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - Blue Sun
2. 10. 2018 18:48
Re: super
Zatím mám pocit, že ty akorát nechápeš, o čem elektro je...
2. 10. 2018 14:47
Fuj
Fuj, to se mi teda vůbec nelíbí!
Avatar - 3_diamanty
2. 10. 2018 12:25
Re: Renault chápe EV skoro jako jediný,
moja rec :yes:

ale aj el niro a el soul mi pridu v tomto sikovne ( aj ked mensie zoe je iste do mesta ako elektro este vhodnejsie ) ... hmmm len ta cenovka el soulu samozrejme hmm .. tu to este nie je zdaleka uplne "idealne" ... snad casom :yes:
Avatar - 3_diamanty
2. 10. 2018 12:24
super
nic proti 3 melonovym dvojtonovym elektro od premie alebo technicky slabsej konkurencie spoza velkej mlaky ale pride mi ze snad jedine renault chape o com vlastne elektro je ...

v tomto mu ozaj fandim.... renault :yes:
Avatar - xxc
2. 10. 2018 10:52
Re: Úpadek a bezradnost
To by nemuselo byt zle, hybrid na cng. A Renault by to mohol vediet.