Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Podoba Volva XC60 unikla těsně před premiérou. Vypadá jako malé XC90!

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
Volvo nás před Ženevou napínalo ohledně vzhledu druhé generace XC60. Už je prozrazen a vlastně nijak nepřekvapuje...

Thorovo kladivo v malém, tak by se dal charakterizovat vzhled druhé generace menšího SUV švédské značky. Volvo si s námi marketingově hrálo a nabídlo nám v minulých dnech pohledy na hlavní i koncová světla a siluetu skrytou pod plachtou. Nyní se můžeme podívat na celé auto zboku. Vypadá určitě dobře.

Příď musí respektovat předpisy na ochranu chodců. Poměrně mohutnou masku už jme zčásti viděli, ale právě z bočního pohledu a profilu působí až sportovně. Stejně jako spodní hrana bočních oken, která se zvedá až v oblasti C-sloupku. Vzhled je určitě povědomý, řada prvků charakterizovala už větší XC90. Také rozsvícené diody mají téměř totožný tvar i vzor.

Nová XC60 je postavena na modulární platformě SPA, kterou rovněž sdílí s větší „devadesátkovou“ řadou, a to jak svým starším sourozencem, tak i sedany a kombi. Na kompletní informace přímo od automobilky si budeme muset ještě počkat, minimálně do zítřka. Je jasné, že pod kapotou uvidíme modulární čtyřválce 1,97 l v zážehových i vznětových verzích.

Počítá se i s hybridy a dokonce s čistě elektrickou verzí. V rámci spekulací se zatím nachází případná aplikace menších tříválců 1,5 l, tyto verze prý zamíří v blízké budoucnosti pouze na vybrané trhy. XC60 se zřejmě objeví v prodejnách nejdříve letos na podzim, případně až ke konci roku 2017.

Aleš Dragoun
Diskuze (13)
Avatar - Bubáq
7. 3. 2017 11:47
Re: predek na me pusobi jako nova CX5,
Jasně, pochopil jsem... Jen se snažím trochu brání designéry: i přes stále se zpřísňující předpisy a tedy také omezení v oblasti bezpečnosti a aerodynamiky, považuji jejich práci u hlavních značek za výbornou. Snaží se, aby auta nevypadala stejně, aby značky měly svůj jasně identifikovatelný charakter. Zde vidím, že Volvu (Ingelathovi) se to daří ještě lépe, než Audi, MB a BMW....
Avatar - Bubáq
7. 3. 2017 11:41
Fantastické přední i zadní sedačky!
Tohle se Volvu vážně povedlo. Prohlédněte si fotografie sedadel a věřím, že stejně jako já uznáte, že tady je se na co těšit! Sezení prostě vypadá famózně.
Pokud se naplní sliby, že auto bude jezdit sportovně (a snad nebude příliš tvrdé jako XC090)., mohla by nová XC60 navázat na starou: nejpopulárnější SUV v Evropě i v USA. Líbí se mi!

https://www.netcarshow.com/volvo/2018-…
7. 3. 2017 11:22
Re: predek na me pusobi jako nova CX5,
ne, byla to trosku nadsazka. samozrejme, dneska kazde auto je nejakemu jinemu podobne. i kdyz kupr nova xc70 je skutecne skvost. Nemyslel jsem to nijak hanlive. Ted jsem se vsak dival na oba nove modely - cx5 a xc60. Jsou si opravdu hodne podobne. Na novou Cx5 si tak trochu brousim zuby, hlavne kvuli benzinovym motorum...ale xc60 mrknu tez, i kdyz ta bude o cca 20/30% urcite drazsi. Jako majitel starsi xc70 bych urcite nepohrdl novou xc60, ale finance budou limitujicim faktorem, obzvlaste v kombinaci s benzimnnem;-) kazdopadne krasna auta.
Avatar - CHerokee
7. 3. 2017 11:03
Re: No to je prekvapko...
Navíc tam nedají nic většího než 4 válce a 2 litry, to se dá taky předpokládat. 8-s
Avatar - Bubáq
7. 3. 2017 10:45
Re: predek na me pusobi jako nova CX5,
Asi máte pravdu, silvere, ale domnívám se, že je zbytečné hledat společné designové prvky mezi tímto Volvem a ostatními vozy. Když se hodně chce, podobnost lze nalézt, ale toto Volvo bylo bezesporu designováno naprosto bez jakéhokoliv vzoru. Jak uvádím nahoře, dokonce nemá nic společného ani s XC90, jen přední světlomety. Všechno ostatní je svébytně koncipovaný a designovaný model s vlastním charakterem.