Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Avia se stěhuje. Bude vyrábět v Přelouči.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Skupina Czechoslovak Group (CSG) obnoví výrobu středních nákladních automobilů značky Avia. Produkce se ujme závod v Přelouči na Pardubicku. Zpočátku půjde o stovky vozů ročně.

ČTK o tom informoval mluvčí skupiny Andrej Čírtek. Skupina vlastní i kopřivnickou Tatru, majitelem holdingu je český zbrojař Jaroslav Strnad.

"A pokud půjde vše dobře, mohli bychom se časem dostat třeba na hranici 1000 aut ročně," uvedl v tiskové zprávě Strnad.

Automobilka se připravuje na opětovné spuštění výroby vozidel modernizované řady D. Na vozy se vrátí tradiční logo, které se používalo do doby, než firmu převzala indická skupina Ashok Leyland. Společnost Avia koupila CSG před několika měsíci, uvedl člen představenstva CSG Petr Rusek.

Skupina vlastní výrobní závod v pražských Letňanech, kde se v minulosti vyráběly tisíce vozů. Pro méně početnou výrobu je areál příliš velký a nerentabilní. V Praze ani nejsou kvalifikovaní pracovníci, proto vedení přesune do konce roku výrobní sestavy do Přelouče. Jak skupina naloží s letňanským závodem, vedení ještě nerozhodlo.

Portfolio holdingu zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla a zároveň zajišťuje silniční dopravní a logistické služby. Podniky, které holding vlastní, loni zaměstnávaly téměř 4000 lidí a utržily 12 miliard korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (8)
Avatar - eLzyx
31. 8. 2016 17:47
Re: Už jsou jak Marchionne
pořád to jsou těžké a rozměrné věci, které mohou při špatné manipulaci zabíjet.
A ano, za 14 čistýho v Praze by sehnali leda uklízečku. V Přelouči by za tyto prachy mohli sehnat i nějaké dělňase.
Avatar - Barrichello
31. 8. 2016 11:30
Re: Už jsou jak Marchionne
Co ti vznikne za pracovní riziko když stojíš na lince a montuješ tamna rám dodanej motor a převodvku od výrobce na dodanou budku montuješ další věci co ti někdo dodal? Tohle je opravdu ta montovna do písmene, tam by se v podstatě krom rámu nic nevyrábělo, vše ostatní ti někdo dodá....

Jo lidi musíš umět zaplatit, za 14 čistýho ti tam nikdo nepůjde.
31. 8. 2016 10:51
Re: Uvidíme
Myslis jako VW s TDI?
Avatar - eLzyx
31. 8. 2016 10:32
Re: Už jsou jak Marchionne
nefňukej, je to soukromý majetek, může si s tím dělat co chce. Klidně si může vyrábět znáčky Avia jen na výzdobu své garáže.
Ale zpátky k věci ... výroba v Letňanech by byla nesmyslná. Když mu prodej pozemků vydělá na výstavbu fabriky jinde, byl by blázen, aby to tak neudělal. Další věcí je, že se mu žádný Pražák nepohrne do montérek za pár šupů, když si víc vydělá třeba ve službách s daleko menšími zdravotními riziky. Naopak čím dál od Prahy, tím víc lidí mu bude vděčno za práci.
Avatar - Barrichello
31. 8. 2016 09:29
Už jsou jak Marchionne
původně už se mělo na podzim vyrábět, v letnanech. Najednou zas až příští rok a jinde. Aby to nakonec nedopadlo že se nebude vyrábět nic a jen se výhodně prodá letnanský areál, develeopeři to zplnýrujou a vzniknou zas nesmyslný byty za 4-8 mega a kanceláře, z nich po praze zeje 35% prázdnotou.... :no: :no: :no: ;-\