Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Číňané skutečně okopírují kde co. Na autosalon v Pekingu přivezou klon G63 AMG 6×6

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Před pěti lety jste si mohli koupit šestikolové „géčko“, dnes se takové auto objevuje znovu coby novinka. Jak je to možné?

O čínských automobilových kopiích zdaleka nepíšeme poprvé. Byť se zdá, že se v posledních letech daří tamním výrobcům přijít s vlastním designovým stylem, stále se setkáváme s více či méně vydařenými klony. Tím nejčerstvějším je Beijing Auto BJ80 6x6. Hádáte správně, z velké části parazituje na slavnějším modelu Mercedes-Benz G63 AMG 6x6, jenž Němci uvedli před pěti lety.

Nečekejte však, že by se německá společnost s Beijing Auto vrhla do soudních tahanic. Jde totiž zároveň o obchodní partnery ve společném podniku Beijing-Benz.

BJ80 6x6 je poháněn přeplňovaným čtyřválcem o objemu 2,3 litru, jenž poskytuje výkon 250 koňských sil a 350 N.m točivého momentu. Pohonnou jednotku lze párovat se šestistupňovou manuální převodovkou, případně samočinným ústrojím o šesti stupních.

Společnost Beijing Auto Industrial Corporation (BAIC, vlastník automobilky Beijing Auto) totiž v roce 2009 koupila od GM licence na motory Saab o objemu 2 a právě 2,3 litru. Stejně tak mohou využít platformu modelu 9-3 a taktéž architekturu první generace 9-5.

Interiér dostal dřevěné obložení a kůži, zvenčí si můžeme všimnout maličkých koncových světel, dvojité koncovky výfuku či obří rezervy na zádi. S největší pravděpodobností je nyní projekt BJ80 6x6 ve fázi konceptu, ale předpokládá se, že omezená produkce skutečně vznikne.

Automobil se veřejnosti představí na autosalonu v Pekingu, show v hlavním městě Číny odstartuje již tuto středu.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - 3_diamanty
24. 4. 2018 21:23
Re: Auto
ono to bude auto skor na paradu takze tu postaci aj R4 ;-) .. v realnom terene to bude proste dalsia nepouzitelna splacanina nieco ako bol kedysi hummer H2, H3 ... ktore tak maximalne okupovali parkoviska pred obchodnymi centrami ale ked prisiel prvy snehovy zavej alebo blato v lese tak taketo tazkotonazne auto bolo v sekunde bezradne ;-) ... aj niva by toto 6 kolesove reporelo vyskolila kde chce a kedy chce ...
Avatar - wakantanka
24. 4. 2018 20:37
Auto
jako krava a oni do toho mrsknou R4 s turbom. To by ma celkom zaujimalo ako a za kolko toto bude jazdit.