Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley 2005: Nová mid-size limuzína

Ladislav Čermák
Diskuze (10)
Brzy začne výroba nové rychlé čtyřdveřové limuzíny na prodlouženém podvozku kupé Continental GT, s nímž bude sdílet i koncernový motor W12 412 kW a většinu mechanických celků.

V lednu příštího roku začne výroba nové čtyřdveřové limuzíny, ve firemní hierarchii zařazené do středu nabídky, tedy pod špičkovou Arnage. Bude spočívat na prodlouženém podvozku kupé Continental GT, s nímž bude sdílet i koncernový motor W12 o výkonu 412 kW a velkou většinu mechanických celků. Rozvor narostl o poctivých 20 cm a předstihl i technicky spřízněného VW Phaetona. Do zvětšené karoserie se vešly kromě většího prostoru pro VIP cestující na zadních místech i větší zavazadelník (500 l) a palivová nádrž (100 ).

Charakteristické jsou tři páry bočních oken a zesílené B-sloupky, cestující ocení proti kupé i měkčí pérování a decentnější akustický projev, ačkoliv značkové tradice velí přesto zachovat sportovní náboj. Novinka je v neposlední řadě i o 10.000 $ levnější než kupé, cena v USA tedy bude začínat na 140.000 $ a američtí dealeři již přijímají závazné objednávky, ačkoliv nový four-door ještě nedostal ani jméno. Známá je však maximální rychlost – vzrušujících 290 km/h.

Zde je odkaz na článek v Auto-Motor-und-Sport s fotogalerií.

Ladislav Čermák
Diskuze (10)