Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga by mohlo mít i verzi kupé

Michal Fokt
Diskuze (3)
Ještě před rokem 2019 by mohlo na silnice vyrazit i sportovnější provedení velkého SUV Bentayga s pětidveřovou karoserií ve stylu kupé.

Automobilku Bentley stále více láká trh SUV, respektive crossoverů. Značka, charakteristická doposud pouze luxusně-sportovními sedany, kupé a kabriolety, by mohla mít v budoucnu portfolio, tvořené téměř z poloviny esúvéčky. Luxusní model Bentayga se příští rok stane průkopníkem tohoto typu vozů a další podobné počiny budou následovat.

V lednu se šéf automobilky Dürheimer svěřil Autocaru, že britská značka zvažuje ještě jedno menší SUV a nyní tu máme další SUV-news. Britský Top Gear si ze svého rozhovoru s tím samým člověkem odnáší přesvědčení, že Bentley zvažuje model "Bentayga Coupe", jenž by ve stylu modelů X6 a GLE využil základních tvarů výchozího modelu a ozvláštnil je sportovnější siluetou ve stylu kupé s klesající linií střechy.

O budoucnosti takového modelu by podle Dürheimera mělo být rozhodnuto v příštím roce a půl a Top Gear je přesvědčen, že jde pouze o formalitu a tato karosářská verze Bentaygy se objeví ještě před rokem 2019. Je ovšem pravděpodobnější, že magazíny Autocar i Top Gear s šéfem Bentley hovořily o tom samém autě. Britská značka se totiž dle slov svého šéfa rozhoduje, zda půjde o samostatný model, jenž by logicky byl menší, než Bentayga, nebo jeho derivát, jenž by ovšem také patrně byl o něco menší, než výchozí SUV. Pak by se nám tedy v nabídce značky logicky objevily crossovery pouze dva.

...o to jistější ovšem příchod druhého SUV je. "Rostoucí segment jsou SUV. Kabriolety jdou dolů. Sportovní vozy jdou dolů a sedany také," dodává Dürheimer. Co bychom o budoucnosti SUV od Bentley potřebovali vědět víc?

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - beibej
10. 2. 2015 20:24
já zase slyšel, že...
to možná budou dělat i tmavě modré barvě. >:D
Avatar - wakantanka
10. 2. 2015 15:45
Re: Bentayaga?
>:D nech sa to volá ako chce, dúfam len že to nebude vyzerať ako ten koncept spred pár rokov. Osobne som celkom zvedavý čože to v koncerne zase ukuchtili. >:D
10. 2. 2015 15:33
Bentayaga?
To jméno slyším poprvé. Co máš za auto? Babujagu >:-[]