Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Continental GT V8 S Convertible: Luxus s oranžovým karbonem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Bentley k demonstraci možností a schopností své individualizační divize Mulliner využil model Continental GT V8 S Convertible, který vedle barevné kombinace zaujme i použitými materiály.

Mulliner je tradiční značka, která je s vozy Bentley a Rolls-Royce spojena po desetiletí. Původně samostatná karosárna byla pohlcena automobilkou v roce 1959, v době samonosných karoserií se přeorientovala na úpravy exteriéru a interiéru. Od roku 1991 pak spadá přímo pod Bentley.

Začátkem letošního roku individualizační divize Mulliner představila obložení interiéru kamennou dýhou a o několik týdnů později se připomněla řadou novinek pro modelovou řadu Flying Spur.

Další ukázkou schopností divize Mulliner se pak stal i tento Bentley Continental GT V8 S Convertible s karoserií v kombinaci oranžové a bílé barvy, které doplňují chromované detaily a černá kola.

Pozornost má ovšem přitahovat především interiér, v němž se tato kombinace barev opakuje. Právě zde se totiž v podobě obložení palubní desky představuje novinka pojmenovaná Sparkle Carbon, která pochází z vývoje divize Mulliner, a tvoří ji uhlíková vlákna, kovové dráty a měděná fólie.

Bentley Continental V8 S: Více síly pro kupé i kabriolet

Pod kapotou se žádné změny neodehrály a pracuje zde dvojicí turbodmychadel přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 4,0 litru s výkonem 388 kW (528 k) při 6000 min-1 a a točivým momentem 680 N.m při 1700 min-1.

Téměř pětimetrový kabriolet o hmotnosti 2470 kg zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,7 s a jede až 308 km/h.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Glaukos
8. 7. 2016 08:10
Re: Hnus
chybí ti peníze, abys to dokázal ocenit
8. 7. 2016 06:55
Re: Hnus
A teď si představ místo bílé světle šedou a místo žluté tmavě šedou barvu. A hned je z toho brutální kára :-)
7. 7. 2016 15:59
Hnus
Asi budem za burana, ale toto je hnus. Este interier by sa dal prekusnut, ale exterier, to je cisty kaufland tuning, len je nepochopitelne na novom bentley namiesto 20 rocnej feldy.