Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezbariérový Citroën Berlingo české výroby

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Český Citroën ve spolupráci s firmou API CZ představuje bezbariérovou přestavbu osobních verzí modelu Berlingo pro dopravu tělesně postižených. Základem úpravy je instalace nové podlahy s výklopnou plošinou, umožňující snadný vjezd osoby na vozíku.

Český Citroën ve spolupráci s firmou API CZ s.r.o. představuje bezbariérovou přestavbu osobních verzí modelu Berlingo pro dopravu tělesně postižených. Základem úpravy je instalace nové podlahy s výklopnou plošinou, umožňující snadný vjezd a výjezd cestujícího na invalidním vozíku.

Dovozce značky Citroën pro Českou republiku rozšiřuje nabídku modelové řady osobní Berlingo o úpravu vozu pro dopravu tělesně postižených osob. Úprava vozu je navržena a realizována společností API CZ s.r.o., která je předním českým úpravcem vozidel pro tělesně postižené osoby.

Bezbariérová přestavba osobního Berlinga je založena na instalaci snížené podlahové plošiny a výklopné nájezdové rampy. Pomocí soupravy pásů je invalidní vozík s cestujícím bezpečně připoután ve voze. Cestující na vozíku je jištěn speciálním tříbodovým bezpečnostním pásem.

Interiér vozu zachovává plnou obsaditelnost. Nabízí konfiguraci buď tři místa k sezení a jeden invalidní vozík, nebo po sklopení zadního děleného sedadla pět míst k sezení. Za zadním sedadlem je prostor pro přepravu složeného invalidního vozíku a sklopené rampy.

Možnost úpravy se vztahuje na všechny verze modelové řady osobní Berlingo. Konečná podoba a cena přestavby závisejí na konkrétních požadavcích zákazníka. Společnost API CZ s.r.o. v návaznosti na rostoucí poptávku zákazníků přistoupila k žádosti o typové schválení osobního Berlinga na stejný typ přestavby, díky němuž získá možnost velkosériové výroby bezbariérové úpravy vozu.

Ondřej Láník
Diskuze (5)