Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policejní stíhací vozy: Vítězem tendru je VW Passat

Aleš Jungmann
Diskuze (156)
Dálniční policie tak bude i nadále používat ke stíhání neukázněných řidičů vozy VW Passat.

Dvacet nových vozidel Passat 3,6 FSI 4Motion dodá za celkovou částku 30.099.672,- Kč včetně DPH společnost Auto Heller s.r.o.

V souladu se zadávacími podmínkami bude deset sedanů a deset vozů s karoserií kombi. Výběrové řízení na nákup dvaceti vozidel, která dosáhnou rychlosti alespoň 250 km/h, včetně požadované zástavby, bylo zveřejněno 23. 8. 2011 s termínem dodání vozidel do 15. 12. 2011. Po obdržené námitce od společnosti Import Volkswagen Group s.r.o. byl změněn termín pro dodání vozidel na 90 dnů od podpisu kupní smlouvy. Nová vozidla by měla být dodána v první polovině dubna 2012.

Nabídky posoudila šestičlenná hodnotící komise. Hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídková cena. Ze tří nabídek, které splnily všechny zadávací podmínky, předložila nejnižší nabídkovou cenu (viz. výše) právě firma Auto Heller s.r.o. V příštím týdnu bude se společností Auto Heller podepsána kupní smlouva.

Policie v tendru Passaty upřednostnila před Volvem S60/V60 (A.Charouz, spol. s r.o.) a Opelem Insignia OPC (AUTO DOBROVOLNÝ V. M. s.r.o.). Čtvrtou společností v soutěži byl přímo Import Volkswagen Group s.r.o., taktéž s Passaty. Původně si zadávací dokumentaci vyžádalo sedmnáct společností, nabídky však podala jen výše uvedená čtveřice.


Co musí umět nástupci policejních Passatů R36?

Nejdříve byly podmínky tendru nastaveny tak, že z nich VW Passat vyšel jako jediný možný vítěz; to se však po přepracování zadávací dokumentace změnilo a šanci měli i ostatní. Původně totiž Policie požadovala originální vyhřívané přední sklo, což měl Passat v nabídce jako jediný. Nakonec na základě námitky jednoho z uchazečů své požadavky upravila. Tendrem se přesto zabýval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

V současné době již uběhla lhůta pro podání námitek proti výběru nejvhodnějšího dodavatele a v příštím týdnu bude se společností Auto Heller s.r.o. podepsána kupní smlouva. V dubnu 2012 tak bude moci policie využívat dalších dvacet rychlých vozidel, které doplní a dále i nahradí stávající šestnáctku stíhacích Passatů. Nová vozidla budou proti stávajícím vybavena modernizovanou záznamovou a měřicí technikou. Využívána prý budou k dohledu na vybraných rychlostních komunikacích a silnicích I. tříd.

Diskuze: Co si o tomto výběrovém řízení myslíte?

Aleš Jungmann
Diskuze (156)
Avatar - Mireon
12. 1. 2012 12:55
Re: No já když jsem dělal v Opelu, tak jsem na insignie dáva
Jde o to že u opelu je OPC něco extra a jsou na ni mnohem vyšší slevy. Kamarád má insignii OPC a měl slevu kolem 35%. Na nové auto do výroby ne žádnou skladovku nebo demo.
Avatar - Thomas89
9. 1. 2012 20:09
Re: to je ale nahoda
bohužel... příští rok dostanete stavební zakázky vy, ten ten a ten, takže se obvolejte udělejte si nějak pořadí ať se prostřídáte a není to podezřelý...
a volby ti nepomůžou... stejnak se jen přesouvaj z místa na místo modrej oranžovej je to jedno a ovladaj původní flek stejně... a když ho odsoudí tak jen na oko...aby si stale mohl chodit na pizzu s kmotry...
Avatar - Mireon
8. 1. 2012 20:39
Re: 1.5 mega za jedno? Není to nějak moc?
A kolik teda stojí garančka u passata? U OPC 4200 bez DPH. Pochybuji že passat bude levnější. I pojistka bude levnější na OPC. I když tu určitě oni nemají když havarijko nemají ani vládní auta. A u superba taky nevím nevím spotřeba bude určitě vyšší než u OPC. Hlavně poměr cena výkon je určitě lepší u OPC než u passata. OPC má mnohem rozsáhlejší základní výbavu než Passat, ale to je fuk podle všeho nerozhodovala cena. V Hradci ukázali že to jde i s upravenou oktávkou která umí 250 a je to oktávka a těch jezdí tuna. Spíš mě zaráží na co potřebovali kombíky.
Avatar - MAP2009
8. 1. 2012 12:44
Re: Cítím se bezpečně
Pokud tomu vážně věříš tak je vidět že mediální masáž provádějí velmi dobře :yes:
Avatar - MAP2009
7. 1. 2012 19:48
Cítím se bezpečně
Konečně nás policie dokonale ochrání :yes: Jistotu máme jedinou a to že si tyto vozy na sebe opět brzo "vydělají". O to tu přece jde především. Mám rád tento stát.