Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Concept M5: Nová M5 se ukáže v Šanghaji

Diskuze (90)
Po úniku fotografií na internet BMW přispěchalo s oficiální tiskovou zprávou ke Conceptu M5.

Autosalon v Šanghaji bude za dva týdny místem premiéry BMW Concept M5. Vůz, který má přívlastek koncepčního vozidla, ukáže, jak bude vypadat nové generace supersportovního sedanu na základě modelu F10.

Design, který se do sériové podoby zřejmě změní jen minimálně nebo vůbec, se vyznačuje charakteristickými prvky produktů divize BMW M GmbH. Nechybí proto trojice extrémně dimenzovaných otvorů v předním nárazníku, čtveřice koncovek výfuku nebo difuzor. Celek doplňují tradiční detaily jako mřížky za předními koly nebo dvojené paprsky disků kovaných kol.

BMW potvrdilo, že dosavadní desetiválec nahradí vysokootáčkovým V8 M TwinPower Turbo. Téměř jistě půjde o stejný agregát S63B44, který pohání BMW X5 M a X6 M, v nejnovější evoluční verzi.

Neoficiálně se spekuluje o tom, že by výkon mohl poskočit z esúvéčkových 555 koní/408 kW až někam k 600 koním (441 kW). S osmiválcem by měla spolupracovat sedmistupňová dvouspojková převodovka M DCT, poháněna budou samozřejmě výhradně zadní kola.

Produkční verze M5 by se měla představit v září na autosalonu ve Frankfurtu a krátce poté zamíří do prodeje.

Šanghajský autosalon kromě Conceptu M5 uvidí také světovou premiéru kupé řady 6 a asijskou premiéru ženevských novinek – nové verze elektromobilu ActiveE, studie Vision ConnectedDrive a faceliftu pro kupé a kabriolet řady 1.

Diskuze (90)
Avatar - Enthusiastic.driver
6. 4. 2011 07:51
Re: Výjimečné eMko?
No, když myslíš. Já nic takového nepsal ;-)
Avatar - Dinar
6. 4. 2011 06:51
Re: to má koule
A M3 má co? Elektromotor?
Avatar - Dinar
6. 4. 2011 06:50
Re: Výjimečné eMko?
Hm, tak nejdřív píšeš o motoru, jak tu máme serivovou V8 kvůli šetření nákladů, a teď už se šetření netýká motoru... Zbytečná debata, zas by to bylo deset postů, jak kdo co myslel, a že vlastně... o ničem. :-!
Avatar - Parda71 (BMWfans)
5. 4. 2011 23:37
Re: M JAKO... MISTROVSTVÍ
>:D :yes:
Avatar - Mireon
5. 4. 2011 21:34
Re: to má koule
Vzhledem k tomu že je to diskuze o M5 tak bych psal spíš o E 63 AMG ;-). Myslím si že jde taky o ten desetiválec. Přece jen takových motorů není moc.