Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW obnovilo registraci na osmičkovou řadu

Michal Fokt
Diskuze (21)
Luxusní bavorské gétéčko bude! Vypadá to, že BMW chystá velké kupé ve spoustě zajímavých verzí, provedení M8 nevyjímaje!

O tom, že BMW chystá luxusní granturismo, zacílené na momentálně velmi úspěšný Mercedes S Coupe, se hovoří už delší dobu, ale znáte tyhle spekulace a neoficiální či polooficiální zprávy, je třeba je brát s velkou rezervou. Nyní však vyšlo najevo, že si BMW obnovilo ochrannou známku na osmičkovou řadu, což vypadá docela slibně. Jistě, můžete namítnout, že klidně může jít o preventivní opatření, aby jim ho nevyzobli nějací Číňané, ale i tak - šance na návrat BMW 8 rostou.

A co že má tedy momentálně BMW pod palcem? Je to hned sedm kombinací čísel a písmen, z nichž některé vypadají velmi slibně. Ano, je mezi nimi i M8! Ale i některá další se čtou moc pěkně, třeba BMW M850, BMW 850 a BMW 845. Ale zdá se, že by mohly dopadnout i některé poněkud "ochočenější" varianty, konkrétně 825, 830 a 835. Že to vypadá příliš dobře na to, aby to byla pravda? Jak už bylo řečeno, ochranná známka ještě neznamená, že bude opravdu vše použito.

Nic bližšího k možné osmičce není známo, ale ať dělám co dělám, vždycky se mi vybaví koncept Gran Lusso. spekuluje se o použití motoru V12 6,6 l z aktuální sedmičky (ta ovšem nese označení 60i, které řada 8 v seznamu chráněných kombinací nemá) a samozřejmostí bude přeplňovaný V8 4,4 l a řadový třílitrový šestiválec.

Michal Fokt
Diskuze (21)
Avatar - fOE
2. 6. 2016 12:23
Re: btw.:
No tajne doufam ze je nenapadne udelat podobne vyhlizejici "sedan". I tak mi ale coupe panamera smysl moc nedava, ne v nabidce porsche.
Avatar - speedfred
2. 6. 2016 10:50
Re: btw.:
kupé má 2dverí , tak na druhej strane je bez dverí??? >:D
Avatar - AUDIRS6
2. 6. 2016 10:42
Re: btw.:
Ale ved to je len mula ! >:D
To len asi testuju skrateny razvor. Potom asi posunu aj B-stlpik trochu dalej, predne dvere potom budu dlhsie a zadne nebudu. ;-)
Ale ako maskovanie - genialne ! >:D Menej trenovany pozorovatel by si to vobec nemusel takto domysliet.
Avatar - Dinar
2. 6. 2016 10:37
Re: Kdyby kdyby...
Trochu mícháš hrušky s jabkama, M4 a 6er, jedno je mprodukt, druhé označení celé modelové řady, bude tam i 6er v dýzlu apod. Tady nejde o sportovnost ve smyslu času na ringu, ale o sportovnost v pojetí auta, tj. tužší podvozek, agilita, ostřejší řízení, v tomto smyslu se má 6er změnit více ke sporťáku oproti souč. generaci, která je jen pětkou se dvěma dveřmi. Že to stále bude spíš GT než nástroj na okresky je jasné. Z4 by měla být právě tím, roadster na okresky, trochu víc hardcore, v podstatě projevem podobné auto, jako byla jeho první generace. Tady opravdu nevidím s 6er žádný "střet zájmů". A M4 vs. M6 bude snadnější od sebe oddělit (nejen cenově) než třeba M2 od M4, už proto, že to bude R6 vs. V8. ;-)
Avatar - fOE
2. 6. 2016 10:25
Re: btw.:
Tak tohle je des. 8-s
Ty zadni dvere jako z 1er 5d. >:-[] toto nene.