Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: BMW 3 GT se postaví proti Audi A5 Sportback

David Bureš
Diskuze (0)
Výroba pětidveřového hatchbacku BMW 3 GT začne za dva roky.

Mnichovská automobilka BMW nabídne novou generaci řady 3 i v pětidveřové variantě GranTurismo. Fotografie prototypu během jeho jízdních testů potvrdily už dva roky staré zprávy, že BMW chystá menší verzi modelu 5 GT. BMW 3 GT se má začít prodávat na začátku roku 2013.

Záď automobilu bude tvořena obdobně jako u větší 5 GT. Po jejím vzoru má vůz mít delší rozvor než nová řada 3, která se začne prodávat během příštího roku. Podle německých médií 3 GT zacílí hlavně na ingolstadtské Audi A5 Sportback.

Tak jako 5 GT bude i 3 GT nabízeno pouze se silnějšími jednotkami. Zatímco nejslabší přeplňovaný motor v sedanu 316i bude mít výkon 100 kW, pro 3 GT mají být v nabídce motory o výkonu v rozmezí 200 kW až 240 kW.

Vedle nabídky čtyřválcových a šestiválcových motorů se na trhu objeví také hybridní provedení 3 GT ActiveHybrid. To bude kombinovat čtyřválec s elektromotorem. Počítá se také s verzí s pohonem všech kol.

Obdobně jako u větší 5 GT má být 3 GT mírně dražší než verze Touring.

Nová generace BMW řady 3 (F30) oproti té současné naroste, její rozvor se má prodloužit asi o 40 mm. Provedení kombi dostane prodloužený rozvor a bude tak výrazně větší než dnes.

BMW 5 GT se prodává od roku 2009. Sama automobilka vůz prezentuje jako kombinaci sedanu, moderního SUV a cestovního gran turisma. Vedle samotné karoserie bylo neobvyklé také načasování jeho uvedení. BMW 5 GT bylo představeno dřív než současná generace řady 5 sedan a Touring.

David Bureš
Diskuze (0)