Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 5 E12: Modrobílí se ohlížejí za první generací pětky (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Bavorská automobilka, tedy ta, která se svou lokací chlubí přímo v názvu, vzpomíná na úvodní generaci série 5 ve čtyřapůlminutovém oficiálním videu.

S první generací pětkové řady přešel Mnichov na formát trojmístných kódů označování verzí. V tomhle způsobila doslova revoluci, i když nebyla prvním modelem značky se žraločí přídí a čtveřicí kulatých hlavních světel bez krytů, tam patří prvenství sériím E3 a E9 (1968). Šlo však o první BMW, které mělo ovladač směrových světel umístěný atypicky na levé straně sloupku řízení.

Tvarovým předobrazem nové generace vozů vyšší střední třídy s modrobílým logem se stal koncept Bertone Garmisch z roku 1970 na základě modelu 2002 ti ze série 02. Studii navrhl Marcello Gandini. Není tedy tak docela pravdou, že designérem E12 byl Paul Bracq, i když mu samozřejmě patří lví podíl na konečném vzhledu. Nejslabší verzi představoval skromný čtyřválec 518 se 66 kW (90 k), nešlo však o osmnáctistovku, nýbrž dvoulitr, který existoval i coby výkonnější 520 - při debutu v sezóně 1972 šlo o základ. Po roce jej doplnil řadový šestiválec 525 (110 kW/150 k), silnější, větší a ještě mladší 528 nabídla dokonce 121 kW.

Karburátory Solex postupně vystřídalo mechanické vstřikován paliva a v názvech jednotlivých modelů se začala tím pádem objevovat písmena i. Pětka vážila kolem 1,4 tuny. V sedmdesátém šestém došlo k nejvýraznější vzhledové modernizaci, typické ledvinky nyní zasahovaly do nižší kapoty motoru, která byla ve svém středu vyboulená, všechny verze získaly chromované orámování masky, víčko palivové nádrže se přestěhovalo z původního místa vedle zadní registrační značky na pravý bok, tím pádem se mohla zvětšit koncová světla.

Nejvýkonnější verzí byla M535i (1980). Tříapůllitrový šestiválec z překrásného kupé 635 CSi E24 podpořil nejen výrazný bodykit a přední sedačky od Recara, ale i rychlostní skříň s krátkými převody, samosvorný diferenciál, větší brzdy a volant z M1. Německá výroba první generace, konkrétně v Mnichově a později Dingolfingu, se zastavila po devíti letech na 699.094 jednotkách. Ta jihoafrická pokračovala až do roku 1984, zde se zrodilo však pouze 23.100 vozů výhradně pro domácí trh.

E12 se od té doby stala vyhledávaným klasikem. Nejnovější záběry žluté 528 z firemních sbírek doplňují v oficiálním filmu ty dobové včetně crashtestů. Třeba deformační zóny i výztuhu střechy už pomáhaly navrhovat počítače.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)