Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW se vrací k luxusnímu kupé řady 8. Tady je první upoutávka

Jan Mička
Diskuze (39)
Nové BMW řady 8 se představí v příštím roce, prohlédnout si jej však budeme moci již za pár týdnů v koncepční podobě.

Včerejší zpráva o ukončení výroby BMW 6 Coupé a prachmizerná vidina nástupce mohla milovníky velkých luxusních kupé s modrobílou vrtulí ve znaku trochu rozčarovat, ale není čeho se bát – BMW s podobnými modely nekončí. Na cestě je totiž nová generace řady 8, duchovní nástupce opulentního kupé představeného na konci osmdesátých let minulého století. Těšíte se? Měli byste!

Automobilka uvede novou generaci BMW 8 v příštím roce, už za 15 dnů však představí jeho koncepční podobu. Vybrala si k tomu velice příhodnou akci - Concorso d’Eleganza Villa d’Este, kam koncept zapadne jako ulitý. BMW hovoří o sériovém voze jako o produktu spojujícím nekompromisní dynamiku a pokrokový luxus, což ostatně odpovídá předpokladu techniky současné řady 7.

„BMW řady 8 Coupé staví na naší tradici luxusních sportovních Coupé a bude skutečným vozem snů našeho výrobního programu. Je to také vůz vzbuzující ryzí automobilové vášně,“ řekl Harald Krüger, předseda představenstva

BMW AG, o chystaném novém modelu. Doplnil, že půjde o skutečně luxusně-sportovní kupé.

Co si pod tím představit? Zpracování a materiály přinejmenším na úrovni Mercedesu S kupé, a sportovnost vozům BMW vlastní. Kdyby se tak v nabídce chtěl objevit i dvanáctiválec M Performance TwinPower Turbo z modelu M760Li xDrive

Jan Mička
Diskuze (39)
Avatar - Brumbal
12. 5. 2017 11:33
Re: Hlavně ať to není eko sra č ka , jako i8
Tak 8er neni 3valcova rada i. Je jistota ze bude s R6 jako 840i, V8 850i. Casem bude V12 M860i a mozna i M8. Muzem pocitat ze stejnym provedenim karoserie jak 6er, coupe, cabrio, Grand Coupe.
Avatar - Dinar
12. 5. 2017 09:16
Re: Nemůžu se dočkat
Hodnocení "trefenosti" aktuální šestky je zcela jiná věc, než o čem byly ty dohady pod článkem o jejím konci. Tam jste plácali o ústupu bmw od kupé atp., přitom místo jednoho budou dvě nová. A to právě proto, že akt. generace šestky je špatně trefené auto, není to ani ryba (sporťák) ani rak (lux kupé typu s-klasse kupé). Proto je logický krok udělat jedno sportovně pojaté kupé a menší, tj. reinkarnace z4 v z5 a přidat 8er jako přímého konkurenta S-Klasse coupe. O kupé obou velikostí obecně zájem je a bude, o to bych se nebál, samozřejmě přiměřeně třídě a ceně, jak nešla s mustangem srovnávat 6er tak 8er nepůjde tím tuplem, z5 už by mohla být konkurentem (cenově blíže), i když myslím, že to bude menší a řidičtější auto než mustang.
Avatar - Dinar
12. 5. 2017 09:10
Re: Je to lež,
"vono ve skladovkách VÁS konkurence poráží o 800 litrů" - to bylo na D3"

Nejsem ani bmw ani D3. Jinými slovy, z toho se nemáš jak vykecat, psaný texte. >:D
Avatar - Barrichello
12. 5. 2017 08:54
Re: Nemůžu se dočkat
Ne já hodnotím třídy - že o kupé typu Mustang zájem je, o luxusní GT kupé typu 6ka už moc ne.

Ale napsat paušálně že o o kupé jako celou katergorii není moc zájem je volovina. Prodejní čísla to vyvrací.
Avatar - Barrichello
12. 5. 2017 08:51
Re: Je to lež,
"ale ty vy že zasády přeci neuznáváte" - to bylo na uberwagen klub

a "vono ve skladovkách vás konkurence poráží o 800 litrů" - to bylo na D3

Musíš umět rozlišovat psaný text >:D