Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X4 se v sériové podobě představí v Ženevě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (34)
Necelý rok po premiéře konceptu BMW X4 na letošním autosalonu v Šanghaji má být v březnu příštího roku odhalena podoba sériového modelu.

Mnichovská automobilka představila podobu BMW X4 prostřednictvím konceptu v dubnu a veřejnost se s ním mohla poprvé seznámit na autosalonu v Šanghaji. Pro automobilku BMW je v posledních letech již prakticky tradicí, že koncept odhaluje podobu budoucího sériového modelu a nejinak je tomu i v případě X4.

Pro zákazníky a příznivce značky pak místo vzhledu zůstává záhadou jen datum představení sériového modelu, zahájení prodeje a přesné údaje o technice. Podle zdroje Inautonews se máme premiéry sériového BMW X4 dočkat v březnu roku 2014 na 84. ročníku mezinárodního autosalonu v Ženevě.

Do té doby můžeme počítat se záběry více či méně maskovaných prototypů a možnými úniky fotografií, k nimž může patřit i série snímků, zachycujících produkční provedení nového SUV značky BMW, kterým může být nové X6 nebo X4, jehož premiéra se má uskutečnit za pár měsíců.

Sériové BMW X4 se s velkou pravděpodobností příliš nevzdálí rozměrům konceptu, jehož karoserie je dlouhá 4.648 mm, široká 1.915 mm, vysoká 1.622 mm a má rozvor náprav 2.810 mm. V případě designu bude jen lehce upravena příď, kde se objeví chladicí otvor pod ledvinkami chladiče jako u větší X6. Vzadu pak budou konvenčnější koncovky výfuku.

Automobil bude sdílet interiér a techniku s praktičtější X3. Zavazadlový prostor nabídne okolo 500 litrů, což je o 50 litrů méně než u X3.

Nabídka motorů bude u těchto modelů více méně shodná. Většina nabízených agregátů bude k dispozici s pohonem všech kol, základní varianta (u X3 je to sDrive18d) ale kvůli nižší ceně a menší spotřebě paliva zřejmě dostane pouze pohon zadních kol.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (34)
Avatar - flyboyeda
6. 11. 2013 17:03
Re: Někdo to rád HRB
Z URÁŽEK OD NUL SI NIC NEDĚLÁM
Avatar - flyboyeda
6. 11. 2013 17:01
Re: FUJ
DISKUTÉR , TO JE NĚJAKÝ NOVÝ SLOVO?
Avatar - Dinar
6. 11. 2013 12:20
Re: Překrásnej kousek
Auto délky kombíku nižší střední, tj. žádný problém nadrozměrnosti, přitom kufr pět set litrů, uvnitř pohodlí pro čtyři lidi, zdvižený podvozek v kombinaci s awd... kde je nepraktičnost? Naopak, tohle je velmi praktické auto, ke jmenovanému přidává ještě nadprůměrné jízdní vlastnosti, špičkové motory a převodovky a díky znáčku a povedenému designu i řádný kus image. Jinými slovy, to auto zastane veškeré potřeby majitele od přepravy kočárku až po reprezentaci, v máločem je zakleto více praktičnosti. ;-)
6. 11. 2013 10:35
Re: Překrásnej kousek
Můžu vědět co je na něm nepraktického?
A jak se auto může stát zbytečným, ještě před uvedením na trh?
Avatar - Jaros71
6. 11. 2013 09:35
Re: Ssangyong předběhl dobu
:-)
Omyl pánové..smysl chápu.
Pro někoho na frajerské popojíždění co neví kam s prachama.. >:D
Rychle do BMW.
Jinak je fakt , že pořádné SUV se schopnostmi jezdit silnici i terén je třeba VW Touareg nebo Range Rover!
To je pak jiná káva.. ;-)