Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Z4: Pro rok 2014 o něco atraktivnější

Michal Fokt
Diskuze (0)
BMW představuje omlazený kupé-roadster modelového roku 2014, jenž nyní přichází do prodeje. Jedná se pouze o decentní změny, týkající se standardního vybavení a již dříve avizovanou novou základní motorizaci.

BMW Z4 se sice tváří jako nekompromisní silniční predátor, nicméně všichni dobře víme, že jde spíše o luxusní gétéčko, než okreskového zběsilce. Respekt si ale rozhodně zjednat umí a tak není divu, že se "nové" Z4 pro modelový rok 2014 po vizuální stránce nijak nezměnilo, pokud tedy nepočítáme dostupnost nových laků Mineral Grey metallic, Glacier Silver metallic a Valencia Orange metallic (ta je k mání pouze s paketem Design Pure Traction) a nové příplatkové "V" designy 17" a 18" kol. Žádnou revoluci nečekejte ani v interéru, byť tam už drobné odlišnosti najdete. Okolí středových výdechů a obrazovky navigačního systému je vyvedené v lesklé piano černi a připlatit si můžete za dřevěné dekory Fineline Anthracite.

Novinkou je paket Design Pure Traction, jenž nahrazuje dosavadní Design Pure Impulse, jehož exkluzivní součástí je výše zmíněný lak, přičemž oranžová barva se přesouvá i do interiéru, kde zkrášluje panely dveří, spodní část palubní desky a je použita i jako kontrastní šití pro černá kožená sedadla. Kabinu dále doplňuje kovová lišta pod středovými výdechy. Toto zkrášlení interiéru není podmíněno oranžovou karoserií, je k mání i s ostatními laky.

Pořádný vítr v nabídce pohonných jednotek udělal v případě BMW Z4 už modelový rok 2012, kdy se v nabídce objevil i přeplňovaný čtyřválec a nyní přichází i jeho dříve avizovaná nejslabší varianta Z4 sDrive18i se 115 kW a 240 Nm, která zaujme příznivou cenou a o níž jsme už zkraje dubna psali v samostatném článku. Ostatní varianty sDrive20i, sDrive28i, sDrive35i and sDrive35is zůstanou beze změn.

Noví majitelé Z4 budou také kvitovat s povděkem mimo jiné i standardně montované xenonové světlomety, přepínač režimů Comfort, Sport a Sport+ systému Driving Experience Control, klimatizaci, audiosystém BMW Business nebo asistenta Soft Close Automatic, jenž samočinně dovře víko kufru.

Michal Fokt
Diskuze (0)