Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW zvažuje, že ve znečištěných městech vypne plug-in hybridům spalovací motor

Stanislav Kolman
Diskuze (39)
Bavorská automobilka uvedla, že může své plug-in hybridní modely „donutit“ jet čistě na elektřinu ve znečištěných metropolích.

Zástupci z řad značky BMW hledají způsoby, jak bojovat se znečištěným ovzduším v centrech velkých měst. A přichází s řešením, které majitele plug-in hybridních aut zrovna dvakrát nepotěší. Když na to přijde, může automobilka vypnout ve vybraných oblastech spalovací motor.

„Vozům se vypnou spalovací motory automaticky,“ uvedl na toto téma člen představenstva Klaus Fröhlich na autosalonu v Los Angeles. A plug-in hybridní vozy bavorské značky k tomu nepotřebují ani nic navíc, stačí navigační systém s online připojením.

A ne, není to vtip. Fröhlich dále připomněl, že nové BMW X5 s plug-in hybridním pohonem dokáže na jedno nabití urazit až 80 kilometrů, což je dostačující i pro pohyb ve velkých městech.

Bavorská automobilka už technologii prezentuje orgánům ve vybraných německých městech. Zejména tam, kde chtějí kvůli znečištění a aktuální hysterii zcela zakázat dieselová auta. Řešení by ale ostatně mohlo být rozšířeno do celého světa – s myšlenkou omezení naftových vozů už si pohrávají ve Stuttgartu, Paříži či Londýně.

Stanislav Kolman
Diskuze (39)
Avatar - Hammunasakra
3. 12. 2018 22:28
Re: Sem nepochopil co je na tom blbe
To bylo tak pitomý = že sem to nepochopil >:-[]

Hele = ty to vysvětlit umíš? Cos to vymyslel? >:D
Avatar - Hammunasakra
3. 12. 2018 19:51
Re: Už to začíná
Já sem z Slováka Andreje komunisty STB bonzáka = naprosto nadšenej = když už holt zbankrotoval socialismus = aspoň že nám ho s kolaborantem kámošem na Hradě připomínaj ;-)

Je super kolik estébáků a komunistů sme si od '89 do vsech možnejch funkcí zvolili = aspoň nezapomeneme = co byli a sou zač >:D

Ale jak to souvisí s vývojem techniky = a současnejma možnostma servisu na dálku = to asi nevíš ani ty = žejo? :-)
Avatar - Zetti
3. 12. 2018 17:56
Re: Sem nepochopil co je na tom blbe
Zelenej kretenek. Nevim, jestli je to vsechno co vypotis, tos toho moc nedokazal. Normalka bych nereagoval na primitiva jako ses ty, ale vzpomnel jsem si na dobu, kdy zacinaly mobilni telefony. Kretenek s mobilem, to jsem slysel kazdou chvilku. dneska ma mobil kdejake decko a kdejaky penzista, dokonce telefon s internetem a uz nikoho nenapadne rikat kretenek s mobilem. Nebo snad mas vsechny co maji v kapse telefon za kretenky?
Za 20, 30 let budou lidi jezdit na elektrinu uplne normalne, nebo na neco jineho, stejne jako maji ty telefony. Jenom jeden, dva nebo tri primitivove bude doma cintat zeleny kretenci ..............
3. 12. 2018 17:02
Re: neviem, či to chápem správne
Vzdyt jen popis jak ti to udelali, nebo ti to delali v anestezi? >:D
3. 12. 2018 16:59
Re: Už to začíná
Nu nekdo je rad, kdyz maji korporace nebo vlady moc nad jeho zivotem. Jiny zase neni.
Pro tebe bylo neco modernejsiho i komunisticka diktatura co? ==== >:D