Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

V Británii zakázali reklamu s bývalým pilotem F1. Prý nabádá k bezohledné jízdě

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
Pojišťovací společnost Aviva angažovala do svých řad bývalého úspěšného závodníka F1, aby se stal hlavní tváří nové reklamy. Ta se bohužel u britských úřadů nesetkala s úspěchem.

Video se připravuje ...

Hlavní roli v reklamním spotu hraje David Coulthard, bývalý závodník stájí Williams, McLaren či Red Bull, jenž ve 242 startech získal 13 triumfů ve velkých cenách. Závodnickou přilbu před lety pověsil na hřebík a nyní se věnuje především moderování.

Rychlá jízda mu však rozhodně nezůstala cizí.Důkazem budiž právě ona reklama pojišťovací společnosti Aviva. Ostrovským úřadům se nelíbilo, že řidiče nabádá k rychlé, nebezpečné a bezohledné jízdě. Neobměkčilo je přitom ani to, že se celý spot natáčel na uzavřených silnicích a kromě Coultharda byli hlavními protagonisty najatí herci.

„Scény ukazují agresivní zrychlování, tvrdé brzdění a smyky, vše je doprovázeno zvukovými efekty. Spolu s reakcí pasažérů to považujeme za vyobrazení auta v příliš vysoké rychlosti, přičemž styl řízení je značně bezohledný. Vůz je vidět v běžném provozu, což může některé motivovat k napodobování,“ uvádí v oficiálním prohlášení britské úřady, kvůli kterým byl spot po několika týdnech stáhnut.

Společnosti Aviva se rozhodnutí nelíbí. Říká, že cílem reklamy je motivace řidičům k pravému opaku, tedy ohleduplnému jízdnímu stylu. Odkazovala taktéž na další materiály, které ve spolupráci se závodníkem připravila a v nichž upozorňuje právě na bezpečné počínání si na silnicích. Následně však uznala, že na některé řidiče mohla reklama udělat „nesprávný dojem“.

K velkému překvapení úřady ve Velké Británii zatím nezakázaly populární filmové série Taxi či Rychle a zběsile. Další díl trháku s Vinem Dieselem a jeho partou však vyjde až za dva roky, do té doby se toho může ještě spoustu změnit…

Stanislav Kolman
Diskuze (8)
22. 9. 2017 11:44
Re: Ubožáci
Uvědomuješ si, že patetický znamená, když to řeknu jednoduše, emocionální, vášnivý (původem z řečtiny)? Na rozdíl od anglického pathetic, což je (mimo jiné) ubohý.
21. 9. 2017 20:53
Re: stary dobry DC
Měl by ses uklidnit. Vždyť je to nahrané :-)
Avatar - 3_diamanty
21. 9. 2017 15:35
Re: Ubožáci
strach je svi.na... ked uz veci okolo seba neovladas rozumom ale strachom ... ale tak comu sa cudujeme... zda sa dobre uz bolo >:D
Avatar - 3_diamanty
21. 9. 2017 15:25
stary dobry DC
boze ale ho doriadili >:D ... ale tie oci... to nejde nespoznat .. spoznal by som ho.. aj alonsa.. aj miku... aj hilla ... verim ze ano ( ale ti "zakaznici" ho asi ani moc nevideli... len nastupili a zrazu sa nestacili divit... takze ich reakcii chapem :-) ) :yes:

nieco podobne: [odkaz] >:D
Avatar - praděda7
21. 9. 2017 15:21
Politická korektnost
ve své nejhorší podobě...3x FUJ!