Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucnost motorsportu očima Porsche (video)

David Bureš
Diskuze (0)
Blízká budoucnost závodních Porsche bude spojena s 24h v Le Mans.

Hartmut Kristen, šéf Porsche Motorsport diskutuje o tom, jak vypadá současnost i budoucnost závodních Porsche. Již dříve automobilka potvrdila, že v roce 2014 nasadí speciál pro třídu LMP1 v 24hodinovém závodě v Le Mans.

Závodní Porsche budou i nadále ovlivňovat vývoj sériových automobilů. Například čtyřlitrový šestiválec ze silniční 911 GT3 RS 4.0 vychází z pohonné jednotky závodního modelu 911 GT3 RSR a sdílí s ní například klikovou hřídel, kované písty a titanové ojnice.

Nejdůležitějším projektem Porsche Motorsport je nyní speciál pro 24hodinovku Le Mans. S nejvyšší třídou vytrvalostních závodů se Porsche rozloučilo v roce 1999, kdy FIA zrušila kategorii GT1. V roce 2014 chce německá automobilka získat své sedmnácté vítězství a navázat na své předchozí úspěchy v tomto slavném závodě.

Hartmut Kristen říká, že novou techniku je snadnější zkoušet v průběhu závodů, protože její případné upravení je mnohem rychlejší. To je případ závodního 911 GT3 R Hybrid se setrvačníkovým generátorem, které už ovlivnilo vývoj chystaného 918 Spyder.

David Bureš
Diskuze (0)