Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucnost SUV od VW: Polo crossover i terénní Up!

David Bureš
Diskuze (39)
Německá automobilka chce rozšířit nabídku svých crossoverů a vozů s označení Alltrack.

Spolupráce se Suzuki Volkswagenu nevyšla, a tak se německá automobilka bude snažit ovládnout kategorii crossoverů a SUV sama. V plánu je hned několik automobilů této kategorie.

Konec spolupráce se Suzuki výrazně odloží příchod crossoveru na základech Pola. Tento vůz nebude jen zvýšeným Polem ala CrossPolo, ale opravdovým malým SUV s pohonem všech kol a speciálním nastavením podvozku.

Pro zákazníky, kteří budou žádat jen vzhled SUV a nikoliv jeho schopnosti, bude určena varianta s pohonem předních kol. Stejnou architekturu MQB-AO jako toto Polo má dle amerického magazínu Automobile použít také chystaný SEAT Tribu a druhá generace Škody Yeti.

Na konci roku 2014, nebo na jaře 2014 přijede Tiguan s pořadovým číslem II. Ten dorazí ve třech variantách, tu základní doplní větší Tiguan XL a designový Tiguan CC, naznačený konceptem Cross Coupe. Automobile tvrdí, že Tiguan XL bude sdílet techniku s připravovaným velkým SUV od Škody, kterému se zatím přezdívá Snowman.

Chystá se také Tiguan R s přeplňovaným benzinovým dvoulitrem o výkonu okolo 206 kW.

Zodpovědnost za vývoj velkých SUV koncernu Volkswagen v budoucnu připadne konstruktérům Audi. Platforma MLBevo má nabídnout dvě délky rozvoru kol, dlouhé 2,9 3,02 metru. Budoucí Touareg bude pravděpodobně dostupný v obou variantách.

Nový Touareg bude lehčí než ten současný, nabídka motorů má čítat i čtyřválec 2,0 TDI biturbo (cca 167 kW). Zvažován je také elegantnější Touareg CC, tímto vozem by ale Volkswagen zřejmě příliš konkuroval modelům Audi.

Terénní vzhled nabídnou také automobily s označením Alltrack. Jeden z těchto crossoverů bude vycházet Upu!, nejmenšího modelu v nabídce značky. Jeho podoba byla už naznačena studií Cross Up! a od ní odvozených verzí X Up! a Winter Up!. Up! Alltrack nenabídne pohon všech kol, nastavení podvozku nicméně bude upraveno.

Také Golf VII Variant přijede ve verzi Alltrack. Ta by mohla dorazit na přelomu let 2013 a 2014. Automobil nabídne i v tomto segmentu unikátní kombinaci turbodieselu TDI, dvouspojkové převodovky DSG a pohonu všech kol 4Motion. V roce 2015 má následovat MPV Touran Alltrack.

David Bureš
Diskuze (39)
12. 9. 2012 22:34
Re: Up
Nějaké stotisícové město v ČR není pupek světa. ;-)
Avatar - abacus
12. 9. 2012 21:33
Re: Up
Popros Choochoo nech ťa povozí ....
Avatar - JuckiCZ
12. 9. 2012 21:30
Re: Up
Seděl jsem v něm, avšak neřídil a ten s nejslabším motorem (o kterém byla řeč), s tím jsem se osobně ještě nesetkal. Navíc kolem něj denně chodím do práce, takže jsem i několikrát koukal podrobně dovnitř ze všech možných úhlů, protože mě jako novinka zajímal a líbí se mi ;-) .
A mimochodem, v čem jsou články redaktorů (kteří s daným autem strávili několik hodin) lživé, či neobjektivní, že z nich nemůžu přijímat závěry?
Avatar - abacus
12. 9. 2012 21:30
Re: Up
Jednoducho dynamickými vlastnosťami ZAOSTÁVA za svojím TVAROVANÍM (výzorom, športovosť - dynamickosť - expresívnosť)
Avatar - JuckiCZ
12. 9. 2012 21:28
Re: Up