Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buick Centieme - decentní luxus po americku

Ondřej Láník
Diskuze (5)
Buick je další ze stoletých automobilek a také k tomuto výročí připravila studii Centieme, která má podle amerického výrobce splnit požadavky zákazníků na luxusní SUV.

Buick je další ze stoletých automobilek a také k tomuto výročí připravila studii Centieme, která má podle amerického výrobce splnit požadavky zákazníků na luxusní SUV. Designéři Buicku dokonce hovoří o „uměleckém díle na čtyřech kolech, nabízející romantickou jízdu“.

Čtyřdveřový automobil pojme 6 cestujících ve třech řadách sedadel. „Automobil jsme navrhovali zevnitř ven, od prostorného a komfortního interiéru k vnějšímu plášti karosérie.“ řekla Anne Asensio

z oddělení designu interiéru GM.

Široké a relativně nízké SUV má dlouhý rozvor a krátké převisy karosérie, což jsou vše prvky, dodávající vozu sportovně-decentní eleganci. Buick je značkou spíše starší generace Američanů, ale tato studie má vzbudit zájem také u mladších zákazníků. Pohon zajišťuje dvěmi turbodmychadly přeplňovaný šestiválec 3,6 l o výkonu 400 koní(!) ve spojení s automatickou čtyřstupňovou převodovkou Hydramatic. Pohon všech kol má pod kontrolou tovární systém GM Versatrak.

Opravdu gigantická 22palcová kola navrhla italská firma Bertone. Kola skrývají 15palcové kotouče šestipístkových brzd vpředu resp. 14,75palcové kotouče čtyřpístkových brzd vzadu.

Ondřej Láník
Diskuze (5)