Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac vyvíjí kabriolet, pravděpodobně na bázi ATS

Michal Fokt
Diskuze (0)
Každá luxusní značka by měla mít v nabídce kabriolet, ten ovšem v portfoliu Cadillacu už roky chybí. Změnit by se to mělo s příchodem modelu ATS Convertible.

O novém kabrioletu se u Cadillacu mluví už od chvíle, kdy skončil model XLR a spekulovalo se o jeho různých podobách, byť General Motors dal jasně najevo, že nic jako XLR už nevznikne. Na hrdinství není čas ani peníze a velké kabriolety nejsou teď bohužel zrovna prodejním šlágrem, takže auto bez střechy s logem Cadillac sice opravdu bude, ale pravděpodobně "jen" ve střední třídě, kde americká značka operuje s modelem ATS.

Vývoj kabrioletu potvrdil pro Automobile Magazine šéfdesignér Cadillacu Dave Leone, odmítl ale prozatím upřesnit, o jaký vůz půjde. Bohužel také vyvrátil možnost výroby překrásného konceptu Elmiraj, přiznal však, že chystaný nový topmodel značky bude díky hliníku, hořčíku a vysokopevnostní oceli jedním z nejlehčích vozů ve své třídě. A dostane osmiválcový motor...

Cadillac také podle Leoneho chystá několik hybridních modelů, ne však elektrické, o ELR není zájem a tak nástupce na bázi nové generace Voltu, stejně jako Opel Ampera, nebude.

Michal Fokt
Diskuze (0)