Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Callaway AeroWagon: Corvette kombi se bude vyrábět

David Bureš
Diskuze (3)
O výrobě „praktické“ varianty Corvette se mluvilo již na jaře. Automobil proti původním informacím podraží.

Americká společnost Callaway Cars známá svými úpravami vozů Corvette na jaře zveřejnila nákresy modelu Callaway AeroWagon, což je přestavba Corvette Stingray do podoby dvoudveřového kombi, tzv. shooting brake. Nyní firma pracuje na zahájení výroby tohoto auta.

Výrobce na svých stránkách uvádí, že zahájení výroby komponentů pro AeroWagon je naplánováno na čtvrté čtvrtletí příštího roku. Na prvních exemplářích auta pro klienty by se pak mělo začít pracovat na začátku roku 2015.

Pozdější datum zahájení výroby AeroWagonu je způsobeno tím, že se první exempláře nové generace Chevroletu Corvette dostaly ke svým zákazníkům teprve v září. Callaway musí nejprve zapracovat na prototypu auta, zatím totiž zveřejnilo pouze digitální snímky jeho možné podoby.

Výrobní díly pro AeroWagon budou vyrobeny z karbonových vláken, což pomůže snížit hmotnost auta. Komponenty upraví pouze horní část zádě výchozího sporťáku, zadní nárazník zůstane zachován. Vůz si rovněž ponechá odnímatelné střešní panely.

corvette chevrolet novemodely sportovni corvette chevrolet novemodely sportovni

Objem zavazadelníku AeroWagonu je zatím neznámý, proti výchozí Corvette Stingray však má výrazně narůst.

Callaway v současnosti pracuje na vyladění motoru Corvette Stingray, které má znamenat zvýšení výkonu na 455 kW. Tento paket má být dostupný i pro AeroWagon. Standardní Corvette Stingray je poháněna 6,2litrovou V8 o výkonu 339 kW.

Server GTspirit zabývající se sportovními auty tvrdí, že přestavba auta bude stát 22.995 dolarů, což je při současném kurzu asi 435.000 korun. To je více, než se dosud tvrdilo, zprávy z jara hovořily o ceně 15 tisíc dolarů.

K částce za přestavbu je navíc třeba připočíst cenu výchozího auta, které na americkém trhu stojí 51.995 dolarů (cca 983.000 korun). Samotná přestavba vozu bude probíhat v kalifornské továrně Santa Ana, kde vznikají karbonové díly pro účely přestavby.

David Bureš
Diskuze (3)
Avatar - euro89
2. 10. 2013 23:22
Re: Good
Proč ne... když tohle "americké FF" bude stát v USA jako u nás lépe vybavený Superb. >:-[]
Avatar - 3_diamanty
2. 10. 2013 19:35
Re: Good
veru... z bocneho profilu je to ako FF .. ono aj ten predok a predne svetla od ferrari nemaju daleko pravda.. ... ale rozhodne mne sa viac pozdava chevrolet ako talianske sportove auta ;-) takze za mna chevy :yes:
Avatar - tompavelek
2. 10. 2013 18:06
Good
Americká snaha o FF? Ale jinak se mi líbí