Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette Stingray 2014: Velká fotogalerie

Michal Fokt
Diskuze (11)
General Motors pořádá testovací jízdy s Corvette Stingray pro americké novináře a v souvislosti s tím dává k dispozici nové fotografie tohoto nejsportovnějšího koncernového modelu.

Sedmá generace modelu Corvette, která oprášila přídomek Stingray, se nám představila v letos v lednu na autosalonu v Detroitu a o pouhé tři měsíce později už jsme měli možnost poprvé vidět v Ženevě i její otevřenou verzi Convertible.

V obou případech ale množství poskytnutých fotografií trošku zaostávalo za očekáváním. Teď je jasné proč - General Motors si nechal velkou fotogalerii až na dynamické představení pro americká média, které probíhá právě v těchto dnech. Různě po netu si teď tedy už můžete přečíst první jízdní dojmy a objevila se také již zmíněná rozšířená sada fotografií.

Než se vrhnete do jejich prohlížení, sluší se připomenout, že za přední nápravou má kupé a kabriolet uložen nově vyvinutý small block LT1 V8 o objemu 6,2 l s přímým vstřikováním, plynule proměnným časováním ventilů a deaktivací poloviny válců. Má výkon 335 kW a točivý moment 610 N.m a tato síla je přenášena prostřednictvím standadně dodávané sedmistupňové(!) manuální převodovky na zadní kola. Akceleraci z 0 na 60 mil v hodině (tedy 96 km/h) zvládne za pouhých 3,8 s, oblíbený sprint na čtvrt míle jí zabere rovných 12 s a na konci 400 metrů dlouhé dráhy se pohybuje rychlostí 191,5 km/h. Z rychlosti 96 km/h se Corvette Stingray zastaví na 32,6 metru a v zatáčkách zvládne příčné zrychlení 1,03 g.

Michal Fokt
Diskuze (11)
Avatar - Barrichello
19. 8. 2013 12:51
Na foto
vypadá nová Vette docela slušně, ale chce to vidět naživo.

DO čr je na cestě aktuálně nový Viper, tak se těším až ho uvidím live.
Avatar - jazva
19. 8. 2013 12:30
Re: parada
Takto to dopadá, keď porovnávaš iba na základe obrázkov. >:D
Avatar - KANKUNEN
19. 8. 2013 09:29
Re: parada
A proto, že se ti líbí Corvetta, tak je nutné honem hodit tvůj klasický plivanec na Ferrari, které stojí 3x tolik, etalon sportovních aut s obrovskou tradicí. I tak u tebe vidím velký pokrok a za rok už pochopíš co to znamená Ferrari.
Avatar - 3_diamanty
19. 8. 2013 08:16
Re: parada
kazdemu sa paci nieco ine ... ja pisem co by som si vybral ja ;-) a co sa paci mne... ak s tym mas problem ja ti s tym nepomozem ;-) skus sa obratit inde a vyhladat odbornu pomoc.. snad sa ti ulavi
Avatar - KANKUNEN
19. 8. 2013 07:06
Re: parada
Jj Corvetu raději než Ferrari a fotbal hrát raději za Slovan než za Real.