Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Caterham má v Evropě vyprodáno do třetího čtvrtletí roku 2019

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Britské značce Caterham se v současnosti daří a zájemce o své sportovní vozy již musí řadit do pořadníku. Ten má pro Evropu navíc pěkně dlouhou čekací dobu. Na vině je vedle poptávky a kapacity automobilky i homologační emisní test WLTP.

Caterham začátkem letošního roku oznámil, že v loňském roce prodal celkem 667 nových vozů, což pro tuto značku znamená, že překonala svůj dosavadní nejlepší výsledek z roku 2016 a zároveň dosáhla nového rekordu.

Za dosažením tohoto prodejního úspěchu stojí vedle popularity modelu Seven i široká nabídka jeho provedení, která na britském trhu zahrnuje verze 160, 270, 310, 360, 420, 620S a 620R.

V letošním roce Caterham očekává, že jeho prodeje opět překonají 600 objednávek na jeho sportovní vozy. V dosažení vyšších prodejních čísel v současnosti britské automobilce brání současná kapacita její výroby a především nová metodika měření emisí s názvem WLTP. Ta začne v Evropě platit od 1. září letošního roku a nepříznivě již zasáhla do nabídky řady světových značek.

Podle informací, které získal holandský magazín AutoRAI přímo od mluvčího automobilky Caterham nemáme na evropském trhu v krátkodobém a střednědobém horizontu očekávat prodej kompletní palety modelů, nabízených ve Velké Británii. Důvodem je právě WLTP.

Caterham v současnosti sice pracuje na splnění emisní normy WLTP, ale s ohledem na náročnost celého procesu se zaměřil na modely Seven 285 a 485, které jsou na exportních trzích nejprodávanější. Evropští zájemci o tyto modely ovšem i tak musí počítat s tím, že si na svůj nový Seven počkají.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Machýrek
27. 6. 2018 21:30
co si počnem?
pořád to odkládám, že až budu mít nějaký kulatý výročí, tak si ho nadělím a jak to vypadá, jeho pořízení není taková bžunda, jak jsem si myslel, sem netušil, že je o ně takový zájem ;-\