Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Česká premiéra BMW Z4

Ladislav Čermák
Diskuze (23)
Den, kdy ulicemi brázdí Mikuláš, sledovaný svými dvěma nadpřirozenými bodyguardy, byl vybrán pro slavnostní uvedení nového BMW Z4 do našich zeměpisných šířek.

Den, kdy ulicemi brázdí Mikuláš, sledovaný svými dvěma nadpřirozenými bodyguardy, byl vybrán pro slavnostní uvedení nového BMW Z4 do našich zeměpisných šířek.

VIP party proběhla v reprezentativních prostorách autosalonu Bychl ve Vestci u Prahy, z jehož patrového interiéru byly za tím účelem odvezena všechna ostatní auta. Každá volná plocha byla přímo přeplněna parkujícími vozy, vesměs stejné značky, o jakou ten večer šlo. Nejdříve se početné společnosti předvedli tanečníci akrobatického rokenrolu, na rozehřátí následovala módní přehlídka kožešin. Do varu pak obecenstvo dostával imitátor Zdeněk Dobrodinský a posledním intermezzem, dělícím diváky od nových křivek z Mnichova, zatím skrytým pohledům, byl výstup pána domu s Mikulášem.

Ve 20:30 nastala kýžená sekunda, p. Bychl trhl za provaz, po naleštěných plechách se svezla krycí plachta a lačným zrakům se ve světlech fotoblesků odhalil nový Bavor v celé své technokratické kráse. Za procítěného komentáře Jana Čenského propukly mezi shromážděnými spontánní projevy nadšení a salvy potlesku a nádherný vůz byl okamžitě obležen saky a kostýmy. VIP hosté, populární osobnosti i novináři se předháněli, kdo dříve usedne za volant mnichovské novinky a všem se v očích zračilo nadšení, vyvolané kýženým živým kontaktem s tímto tolik očekávaným vozem. Kromě jiných si tuto příležitost nenechal ujít ani majitel Annonce Josef Kudláček, známý sběratel a obdivovatel nejexkluzivnějších modelů s modrobílou vrtulí. Kromě něj bylo možno mezi přítomnými zahlédnout ještě např. finančního experta p. Ševčíka či několik osobností z motoristických kruhů a zákazníků firmy BMW Bychl.

Následovala párty, která přímo přetékala vybranými lahůdkami, kvalitní vína tekla proudem a kterou bravurně zvládli lidé z hotelu Sen, kteří v těchto situacích viditelně nebyli žádnými nováčky. Informace přítomným novinářům sdělovali přítomní prodejci o to ochotněji, o co méně jich měli k dispozici. Celá sláva skončila ve 22 hodin a že nadšení z nového vozu nebylo vůbec strojené, svědčí i fakt, že opuštěný vůz se stal předmětem živého zájmu i zasvěcených komentářů organizačního týmu, dokonce i kuchaři se přišli podívat a svými bělostnými rondony pěkně kontrastovali s modrým tělem nové štiky mezi kabriolety. Brzy Vám nový mnichovský roadster podrobně představíme v rubrice Supersport a připojíme i všechny dostupné informace. Mezi nimi zatím pravděpodobně bude chybět prodejní cena, protože ta dosud nebyla pro český trh stanovena.

Ladislav Čermák
Diskuze (23)