Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Aveo 2011: Předčasné odhalení exteriéru

Diskuze (16)
Skrze americký patentní úřad unikly detailní rendery exteriéru nového Chevroletu Aveo. Díky tomu již víme, jak bude vypadat nová generace ve verzi sedan i hatchback.

Chevrolet už před časem ohlásil, že jeho budoucí produkty nebudou oslovovat jen konkurenceschopnou cenou, ale také atraktivním designem. Chystaná druhá generace kompaktního modelu Aveo tuto filozofii potvrzuje – její styling téměř věrně sleduje agresivní linie nastolené konceptem Aveo RS Show Car z letošního ledna.

Na internet unikly vizualizace exteriéru obou chystaných karosářských verzí – pětidveřového hatchbacku i čtyřdveřového sedanu – které si nechal Chevrolet zaregistrovat u amerického patentního úřadu jako průmyslový vzor. Z nich je zřejmé, že designéři ve srovnání s konceptem provedli jen minimum úprav.

Například neobvykle plasticky tvarovaná kapota motoru zůstala zcela zachována. Přední nárazník prošel jen několika změnami, dvoudílná maska chladiče mu zůstává. Stejně tak se zřejmě příliš nezmění optika předních světel se čtveřicí kruhových jednotek. Zboku nedošlo k žádným změnám, kromě umístění zpětných zrcátek. Kliky zadních dveří budou i u sériové verze umístěny do sloupku karoserie, tak jako na novém Sparku.

K jistému umírnění tvarů došlo na zádi, zde již jednotlivé linky nejsou tak rozmáchle agresivní, jako u konceptu. Pochopitelně zmizel i zadní difuzor a koncovky výfuku se přemístí ze středu nárazníku na bok.

Sedan vzhledově téměř beze zbytku čerpá z hatchbacku. Stejná je optika koncových světel i členění nárazníku. Čtyřdveřová karoserie má prodloužený zadní převis a tvar střechy odvozený od většího sedanu Cruze.

Nové Aveo se bude prodávat v Evropě i Americe. Přesný termín uvedení na trh ani složení nabídky motorů zatím nejsou známy.

Diskuze (16)
16. 7. 2010 21:18
Re: seriový
A to vieš skade? Myslím, že to nebude od tohto ďaleko, stačí pozrieť na Spark.
16. 7. 2010 21:17
Re: Ševy,
Paradoxom je, že zakladateľom Chevroletu bol istý pán menom Chevrolet a bol to čistokrvný Švajčiar. ;-)
16. 7. 2010 21:17
Re: Chevrolet
To je možné, ale s úmyslom evokovať kupé aj pri väčšom počte dverí mala takú kľučku asi prvá práve Alfa 156. A o to isté sa snaží aj Chevrolet, ale výsledok vzbudí iba ak krivý úsmev.
Avatar - T613
15. 7. 2010 22:07
Re: Ševy,
hmm.. caprice
15. 7. 2010 22:00
seriový
bude vypadat jeste trikrat jinak nez toto :-!